High Country en Liz Meyer in zaal ‘Summertime’, Mussel (mei ’86)

Niet zo gek ver van Harpel ligt het dorpje Mussel. In deze hoek van de provincie Groningen liggen een aantal kleine dorpen met wonderlijke namen zoals Blekslage en Kopstukken. Het optreden waar het nu over hebben vond plaats in Mussel, dorpje in de buurt van Musselkanaal. Siep Schoenmaker was één van de mensen die met een optreden in deze zaal een mogelijkheid zag om een van ‘Rienk’s bands’ op nog een extra plek op te laten treden. Meestal was het een heel avontuur om een bluegrassband uit de Verenigde Staten over te laten komen en ook nog een onkostenvergoeding en enige inkomsten te garanderen. Het pakte goed uit, want de zaal was redelijk gevuld. Twee jaar eerder, in 1984, was de band ook eens op tournee in Europa geweest.

High Country bestaat niet meer in de originele vorm waarin de band 34 jaar geleden naar Europa kwam. Maar Butch Waller – de oprichter van de band – speelt nog steeds mandoline in de band die hij zelf op heeft gericht. Larry Cohea speelt na al die jaren nog steeds banjo bij de band begreep ik toen ik actuele informatie over High Country opzocht. Grappig is het dat High Country uit Californië komt. In de tachtiger jaren van de vorige eeuw kwam slechts een klein aandeel van de artiesten die we in Harpel konden beluisteren uit deze staat. Zou het komen omdat de reiskosten van de westkust van de Verenigde Staten naar Europa hoger zijn dan die vanaf de oostkust. Ik zou het niet weten, maar ik heb er wel een vermoeden bij…

Liz Meyer was in 1986 al een tijdje in ons land aanwezig en dook op diverse plaatsen op. Ik ben vaak naar optredens geweest waar zij deel van uitmaakte. Het was altijd een plezier om naar Liz te luisteren en steeds was ik verbaasd over het grote aantal bekende namen waar ze mee samen had gewerkt. Indrukwekkend vond ik het! Deze avond hadden we recht toe, recht aan bluegrass uit Californië en mooi eigen materiaal van Liz Meyer. Meer dan genoeg ingrediënten voor een heerlijke avond muziek luisteren! De Hank Williams song ‘I’m so lonesome I could cry’ in een uitvoering van Liz Meyer en High Country is te vinden op de Live in Holland CD  ‘Who will calm the storm’. Dit is één van de wat oudere Strictly Country CD’s (SCR-26; uit 1991).

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie