Een paar dagen geleden vond ik een Country Gentlemen fan pagina op Facebook. Uiteraard heb ik me aangemeld en binnen een paar uur was ik een geaccepteerd lid van een nieuwe groep. De ballotage vraag was: ‘What is your favorite Country Gentlemen song?’. De eerste song die ik kon bedenken was ‘The young fisherwomen’. Blijkbaar was dat een goed antwoord (sowieso een mooie song). Uiteraard had ik een soort dubbele agenda. Ik had nu de mogelijkheid om mijn foto’s van The Country Gentlemen nog een keer te posten en die onder de aandacht van een groep specifieke fans te brengen. Zou ik op die manier extra bezoekers naar mijn website kunnen trekken?

Ik heb de foto’s gepost van het optreden van The Country Gentlemen in Zaal Brinkhorst in Onstwedde. Dat optreden vond plaats in de nazomer van 1980. In de eerdere post op deze site schreef ik dat ik erg onder de indruk was van het gegeven dat in een bepaalde song alle musici hun instrumenten achter hun rug bespeelden (inclusief de akoestische bas). Ik was niet helemaal voorbereid op het grote aantal leuke reacties op mijn foto’s op de Country Gentlemen fan pagina op Facebook.

Radio-opnamen van een optreden in Utrecht (zelfde tournee en bezetting). Songs: Matterhorn; The burglarman; Bill Bailey; The legend of the rebel soldier; It’s just like heaven; I ain’t got a home (comedy routine); Fox on the run; Come sit by the river with me; Train 45; He will set your fields on fire; Ages and ages ago; Aunt Dinah’s quilting party. Musicians: Charlie Waller – guitar, vocals; Kent Dowell – banjo, vocals; Rick Allred – mandolin, vocals; Bill Yates – bass, vocals

Uit een vraag aan Tom L. Gray blijkt: ‘It was [John] Duffey’s idea. We always did that when we played ‘Mocking banjo’. At first, John played the ‘duddle-ump-dump-dump’ behind his head and motioned to Eddie [Adcock] to do likewise with his banjo. It wasn’t long before he also challenged Charlie [Waller] to play the guitar behind his head, then challenged me to put the bass behind my head. I would protest, saying ‘but mine is bigger than yours’, then lift the bass. Chiropractor was asked for after this…’. Zowel Tom Gray als John Duffey waren lid van de The Country Gentlemen (van 1960 tot 1964) , maar op het moment dat de Gentlemen in Onstwedde optraden maakten beide mannen al meerdere jaren deel van andere bands uit. Mooi om dan te lezen dat een gek idee van John Duffey jaren later een traditie op het podium is geworden. En was ik nog veel mooier vind is het feit dat dit een soort van onbedoelde bijvangst is van een paar oude herinneringen op Facebook zetten. Leuk toch?

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.