A.G. & Kate en hun muziek zijn min of meer de rode draad geweest in mijn jarenlange ontdekkingsreis binnen de country- en folkmuziek. Natuurlijk heb ik ook veel meegekregen via Joke & Rienk Janssen. Maar bij Rienk lag het accent (veel) meer op bluegrass. A.G. & Kate’s muzikale smaak – misschien wel voornamelijk die van A.G. – was een stuk breder. De combinatie van beide zorgde er in elk geval voor dat mijn platenkast voor ongeveer de helft gevuld is met bluegrass en voor ongeveer de helft met ‘andere’ country- en folkmuziek (maar wel altijd van Amerikaanse oorsprong).

Whitey & Hogan waren mannen die verschillende keren door A.G. & Kate naar Nederland werden gehaald. Beide mannen hadden tijdens hun loopbaan hun sporen wel verdiend. Ze hadden het waarschijnlijk niet héél erg nodig (voor hun carrière) om naar Nederland te komen. Ze hadden er gewoon veel plezier in. Die verhalen heb ik meerdere keren gehoord. Ik weet dat mijn goede vriend Kees Jansen vaak als ‘chauffeur van dienst’ optrad. Van hem ken ik het verhaal dat de broer van één van beide mannen als militair tijdens de 2e Wereldoorlog in Nederland is gesneuveld en op Margraten (Zuid-Limburg) begraven ligt. Telkens als Whitey & Hogan naar Nederland kwamen, was een bezoek aan Margraten een vast gegeven. Deze avond traden ze samen met A.G. & Kate op in ’t Schepershoes in Balloo.

Over ’t Schepershoes heb ik hier al eens eerder geschreven. Ik vond het altijd een mooie plek om een avond naar muziek te luisteren en bij te praten met allerlei mensen die je bij dit soort gelegenheden regelmatig tegenkwam. Gewoon gezellige avonden waren het. De gastheer- en vrouw waren vriendelijk en hadden hun zaakjes goed op de rit. Ja, het waren leuke avonden! A.G. & Kate zowel als Whitey & Hogan waren goed op dreef en zorgden er voor dat ’s avonds laat iedereen op deze doordeweekse dag met een tevreden gevoel weer naar huis ging. Nu – terwijl ik dit op zit te schrijven – realiseer ik me des te meer dat het behoorlijk bijzonder is wat we toentertijd meemaakten. Met veel mensen tegelijk naar een concert gaan is al een jaar lang vrijwel ondenkbaar en sowieso onverstandig. Soms kijk ik dan ook met een soort van heimwee naar mijn oude foto’s…

Beweeg met je muis over de foto. Een knop om naar de volgende foto te gaan wordt dan zichtbaar…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.