A.G. & Kate in de Garnizoenskerk van Oudeschans (aug. ’86)

Waarschijnlijk was dit optreden van A.G. & Kate in het Garnizoenskerkje van Oudeschans georganiseerd in de nasleep van het Strictly Country Festival in het Openluchttheater in Diever. Ze waren immers toch al vanuit Brabant naar het Noorden gereden. Het was dus zinvol om ‘er iets omheen’ te organiseren. Blijkbaar waren er mogelijkheden in het Garnizoenskerkje van Oudeschans.

Oude ansichtkaart van ket Garnizoenskerkje in Oudeschans

Ik ben er vrij zeker van dat ik dit optreden georganiseerd heb. In mijn herinnering was Oudeschans een prachtige plek om iets dergelijks te organiseren. Maar de paar keren dat we er geweest zijn, was dat geen groot succes. Het is dus uiteindelijk ook bij ‘een paar keer’ gebleven. Ik heb er vaker over geschreven, maar ondanks het feit ik deze oude Groninger kerkjes geweldig mooi vind, kwamen er doorgaans maar weinig mensen op af. Achteraf gezien hadden we in Oudeschans natuurlijk een bijkomend nadeel want daar werden vaak klassieke- en/of jazz optredens georganiseerd. De mensen in Oudeschans waren al verwend voordat wij überhaupt aan de mogelijkheid van een optreden in dit kerkje hadden gedacht.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie