Programma (op alfabetische volgorde):
Bay State Bluegrass (USA); Cropswood Stringband (NL); Egbert Meyers (NL); Liz Meyer (USA/NL); Pieter Groenveld (NL); Susie Crate (USA); The Alabama Country Boys (NL); Theo Lissenberg (NL)

Het festival in Valthermond had een latere start dan het Strictly Country Festival van Rienk Janssen in het Openluchttheater of het Grand Ole Opry Festival van A.G. & Kate dat over de loop der jaren op allerlei verschillende plekken is georganiseerd. Ik denk dat het Lammert Schoenmaker (foto rechts) geweest is die het initiatief nam voor dit festival in Valthermond (iets ten noorden van Emmer-Compascuum).

Wat ik me er vooral van herinner is een groot vlak terrein met ruimte voor héél veel bezoekers en een grote aanhanger van een vrachtwagen als podium. Dat laatste was natuurlijk handig, want op die manier had je  een gemakkelijk te installeren podium en ‚ beschutting in verband met een eventuele regenbui. Meer dan eens heb is destijds gezien hoe er op allerlei manieren geïmproviseerd moest worden als er dan eens een regenbui losbarstte. Volgens mij waren A.G. & Kate de eersten die ik een aanhanger op deze manier heb zien gebruiken.

Voor mij was het een prachtige middag met een scala van artiesten waar ik toen al graag naar luisterde en eigenlijk nu nog steeds graag naar luister. Wat zijn we in die jaren toch verwend met mooie muziek…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.