Programma (op alfabetische volgorde): Byron Berline, Dan Crary & John Hickman (USA); Groundspeed (NL); Kalis (NL); Liz Meyer (USA/NL)

In de bluegrass muziek heb je een aantal groepen met erg veel aanzien. Dat aanzien hangt natuurlijk heel erg van je persoonlijke smaak af, maar ik was altijd bijzonder onder de indruk van Charlie Moore (heb ik één keer gezien); The Country Gentlemen (heb ik twee keer gezien); The Seldom Scene (heb ik één gezien); Ralph Stanley (heb ik helaas niet gezien); Bill Monroe (heb ik ook helaas niet gezien); en zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan. Afzonderlijk van elkaar ben ik ook altijd erg onder de indruk geweest van de muziek van Byron Berline (fiddle), van de muziek van John Hickman (banjo) en de muziek van Dan Crary (gitaar). Het was dan ook geen wonder dat ik graag bij een dergelijk optreden zou willen zijn als de kans zich voordeed. Die kans bood zich in september 1986 aan op de Jaarmarkt in Steenwijk. Daar traden de drie heren op als een trio. En ik was er bij…

Het leuke van een nieuwe post is dat mensen er op reageren. In dit geval kreeg ik van Pieter Groenveld twee publiciteitsfoto’s van Berline, Crary en Hickman. Ik mocht ze gebruiken, vandaar een aanpassing aan deze post. Volgens mij waren deze heren vrijwel de enigen die het waagden een publiciteitsfoto met slechts drie krukken en drie instrumenten te gebruiken… Nogmaals dank Pieter!
Toen ik de foto’s voor dit stukje nog eens weer bekeek werd mijn aandacht getrokken door de blik van Liz Meyer. Reden genoeg om maar eens even in m’n platenkast te gaan graven. Wat blijkt… Byron Berline, Dan Crary en John Hickman hebben alle drie meegewerkt aan de eerste CD van Liz Meyer (de lijst van musici op de deze CD is sowieso al enorm indrukwekkend). Voor degenen die niet weten welke CD ik bedoel: zie plaatje iets verderop in dit verhaal…

In die tijd was er een countryclub in Steenwijk die regelmatig verschillende activiteiten organiseerde in Café Het Posthuys. Volgens mij heb ik zelfs Townes Van Zandt er nog eens een keer horen optreden. Desalniettemin vond ik dat het trio Byron Berline, Dan Crary & John Hickman (BCH) wel een behoorlijk  ‘grote’ act was op een jaarmarkt waar de mensen eigenlijk continue in beweging zijn en slechts in het voorbijgaan naar de muziek luisteren.

Voor mij maakte het toen allemaal niet zo veel uit. Ik heb heerlijk zitten luisteren naar de verschillende optredens en een aantal foto’s voor m’n plakboek/archief gemaakt. Destijds had ik trouwens nog niet echt een idee van ‘een archief’, ik vond fotograferen gewoon leuk en genoot er enorm van als er af en toe eens een foto van mij in de Strictly Country stond, en héél af en toe had ik er eentje in The Bluegrass Unlimited staan. Dat was natuurlijk helemaal bijzonder. Af en toe waren er wat mensen die foto’s nabestelden van een optreden waar ze geweest waren, maar echt in de papieren liep dat niet.

Maar het was voor mij toch wel bijzonder om bij dit optreden van Berline, Crary & Hickman (BCH) geweest te zijn… Ik heb wat filmpjes op YouTube zitten beluisteren en vind het bijzonder dat we gratis dit soort optredens op de jaarmarkt in Steenwijk konden zien/beluisteren…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.