Whitey & Hogan waren weer in Nederland voor een aantal optredens. De beide oudere heren zijn in de nadagen van hun muzikale carrière verschillende keren in ons land geweest voor een aantal optredens. Veel daarvan heb ik gehoord en gezien en een paar keren heb ik ook zelf iets voor de beide mannen mogen organiseren. Dit keer waren ze de hoofdattractie op een festival dat door Sijbe Oosterhaven werd georganiseerd op een mooie plek in Surhuisterveen. Sijbe woonde destijds in Beetgumermolen, iets ten noordwesten van Leeuwarden. Het festivalterrein was circa 45 kilometer verderop richting Drachten. Ik vermoed dat Sijbe de nodige aanmoediging van A.G. & Kate had ontvangen om iets te organiseren, maar dat gegeven is een beetje verloren gegaan over de afgelopen jaren.

Qua programma was het hoofdzakelijk een binnenlandse aangelegenheid, met uitzondering van Whitey & Hogan natuurlijk. Dat neemt niet weg dat het een heerlijke ontspannen namiddag opleverde met prima muziek, veel ontmoetingen en bijpraten met vrienden die je niet alle dagen zag en de nodige hapjes en drankjes. Natuurlijk was een dergelijke dag niet compleet zonder allerlei platenbakken door te zoeken en de bijzondere vondsten mee naar huis te nemen. Oftewel, precies hoe zo’n dag eigenlijk zou moeten verlopen. We hadden wel eens eerder dergelijke festivals meegemaakt die slechter werden bezocht dan deze. Het was gezellig druk!

Kees Jansen was er (hij was de chauffeur van dienst voor Whitey & Hogan en hun beide vrouwen), Rian was er en natuurlijk was de familie Scheeringa uit Hoogezand ook van de partij. Rienk Janssen had niet alleen zijn platenbakken mee naar Surhuisterveen genomen maar zelfs hun hondje Rakker was van de partij. Rakker was een alleraardigst hondje. Heel erg aanhankelijk en heel erg enthousiast. Joke en Rienk hadden het hondje meegenomen uit Frankrijk volgens mij, maar dat weet ik niet zo goed meer. Ik was blij op een aantal van de foto’s van deze dag Rakker op het podium te zien zitten, genietend van het moment volgens mij…

Stukje uit de Leeuwarder Courant van 8 augustus 1986

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.