Traditioneel organiseerden A.G. & Kate hun eigen Grand Ole Opry Festival in één van de wat kleinere dorpen rondom Rijen in Noord-Brabant (waar al decennia wonen). Op allerlei plekken daar in de buurt zijn er over de loop van jaren festivals georganiseerd. Tot ongeveer 1990 heb ik daar verscheidene van bezocht. Verrassend was het dat er – waarschijnlijk in samenwerking met theater De Tamboer in Hoogeveen – ook een Opry-Tamboer Festival in het noorden op poten werd gezet. Het hoe en waarom van dit festival heb ik nooit geweten. Toentertijd maakte me dat ook niet zo veel uit. Ik wilde naar muziek luisteren, de platenbakken van de verschillende aanbieders van LP’s doorbladeren op zoek naar wat moois voor mijn verzameling en het liefst wilde ik dan ook nog een paar aardige foto’s maken…

In mijn herinnering was dit een beetje een ‘mat’ festival. Waar dat aan gelegen heeft weet ik niet zo goed. Sowieso vind ik Hoogeveen een wat minder inspirerende plek, maar dat ligt waarschijnlijk aan mijzelf. Aan het programma kan het niet gelegen hebben, wat ik zag foto’s van het trio Bill Clifton, Red Rector, en Art Stamper voorbijkomen. Zeker niet de minsten om naar te luisteren. Ik ben vanaf de eerste bluegrass die ik hoorde altijd al een fan geweest van de muziek van Bill Clifton en die van Red Rector. Nu hadden ze Art Stamper meegenomen die ooit nog bij The Stanley Brothers had gespeeld. Het filmpje hieronder vond ik op YouTube. Naast het eerste genoemde trio is ook Don Stover te horen op banjo en Tom Gray op bas. John Duffey is op één song te horen…

Als groot fan van Bill Clifton was het geweldig om hem weer op het podium te zien. Red Rector was sowieso een uiterst vriendelijke man, Art Stamper bleek dat ook te zijn. A.G. & Kate deden hun deel van het programma met overtuigingen en zetten een mooi programma neer. De band Shady Grove met onze oude bekende Susie Crate was ook aanwezig (dankjewel voor de hulp Pieter Groenveld!). Volgens mij met Chris Jones op gitaar in de bezetting. Een veel modernere vorm van bluegrass, maar daarom beslist niet minder mooi.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.