In de tachtiger jaren van de vorige eeuw vormden het echtpaar Paul A. Harvey (guitar) en Peggy Ann Harvey (fiddle en autoharp) samen met Dan Menzone (banjo), Kevin Lynch (mandoline) en Jon Swift (bas) de band Traver Hollow. De band speelde (wat mij betreft) mooie traditionele bluegrass. Je had soms iets modernere bluegrassband die heel erg leunden op het technische aspect, maar dit was een band met meer gevoel voor de muziek. Da’s iets waar ik altijd al een voorkeur voor heb gehad. Voor ons als toeschouwers was het natuurlijk leuk dat we al eerder kennis hadden kunnen maken met Kevin Lynch, want hij was namelijk al eens eerder in Nederland geweest om op te treden. En zelfs de mandoline van Kevin Lynch hadden we eerder gezien, want die was eerder van Joe Val geweest…

De rest van de band was voor ons onbekend, maar na de eerste paar songs bleek dat ze de juiste benadering hadden gekozen. Het aanwezige publiek vond het prachtig. Pieter Groenveld deed het geluid, er werden opnamen gemaakt die later door Strictly Country Records op LP uitgebracht werden. Ik heb de LP Traver Hollow – Live in Holland (SCR-16 uit ’87) nog boven in de platenkast staan. De NOS was met een geluidswagen naar Harpel komen rijden om radio-opnamen van het optreden te maken. Ik heb trouwens geen idee (meer) voor welke partij deze radio-opnamen gemaakt werden. Misschien weet een van jullie dat nog? Het optreden in Harpel maakte deel uit van een Europese tournee. Ik vond op YouTube opnamen van een optreden in Veghel en ook opnamen van een televisie-optreden in Denemarken. De Deense opnamen kunnen worden beluisterd door op de afbeelding van de ‘Live in Holland’ LP te klikken…

Via Facebook kreeg ik de volgende reactie van Pieter Groenveld: ‘Wat leuk Harry, denk dat het toen de EO was die hier opnames maakte, weet dit niet zeker. Mijn opnames zijn toen tot een LP verworden, geen CD meer van gemaakt omdat de formatie uiteen viel’.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.