In de tachtiger jaren van de vorige eeuw heb ik meerdere jaren achtereen op verschillende plekken in de provincie Groningen optredens voor A.G. & Kate georganiseerd. Soms kwamen ze met z’n tweeën als duo en soms namen ze gasten mee. Ik herinner me optredens met Lonnie Glosson, met Whitey & Hogan, met Mac Odell en z’n vrouw Addie en zo zijn er vast en zeker nog wel een paar namen te bedenken. Een van de meest bijzondere (en voor mij tegelijk één van de meest indrukwekkende) in deze reeks van optredens in kleine Groninger kerkjes was het optreden van A.G. & Kate samen met George Hamilton IV in de Mariakerk in Krewerd.

A.G. & Katen liepen George Hamilton IV tijdens één van hun vele tournees in de Verenigde Staten tegen het lijf en er ontstond een goede vriendschap. Volgens mij hebben A.G. & Kate dankzij George ooit nog een paar songs op de Grand Ole Opry gespeeld, maar dat weet ik niet helemaal zeker, George Hamilton IV was op dat moment één van de gevestigde namen van The Grand Ole Opry in Nashville en was dus niet zo maar iemand; zijn carrière bij de Grand Ole Opry duurde tenslotte ruim 50 jaar… Op een goed moment werd bedacht om George mee naar Nederland te nemen en hier een aantal optredens te laten verzorgen. Voorafgaand aan het moment dat we gezamenlijk George Hamilton IV van Schiphol ophaalden had A.G. mij al muziek van George laten horen (het was tenslotte de tijd voorafgaand aan YouTube, Spotify en Internet). Ik had op dat moment nog niet eerder van George Hamilton IV gehoord en vond het allemaal wat zoet en lief.

Na het Homecoming Festival in Dongen was ik compleet om. Ik vond het een sympathieke man, iemand die tussen de mensen stond zullen we maar zeggen. Zijn muziek vond ik plezierig om naar te luisteren en eerlijk gezegd was ik onder de indruk van het feit dat hij een héél breed publiek wist aan te spreken. Dat bleek ik Krewerd ook het geval te zijn. Het optreden was nog niet eens begonnen of we moesten al mensen terug sturen omdat de kerk afgeladen vol zat. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt; een volle kerk in Krewerd (ja, meer dan vol eigenlijk). Ik heb genoten die middag, dat zal duidelijk zijn. George Hamilton IV in Krewerd… Those were the days…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.