Ik ban blij dat we Joe Val en z’n New England Bluegrass Boys meerdere keren in The Home of Strictly Country in Harpel (en elders) hebben kunnen zien. Na het (veel te vroege) overlijden van Joe hebben we gelukkig verschillende leden van de voormalige New England Bluegrass Boys in allerlei verschillende formaties opnieuw in Nederland kunnen zien. Een daarvan was Dave Haney & Bay State Bluegrass. Een andere formatie is Boston City Limits met Eric Levinson (op bas). De eerste keer dat we deze band zagen hadden ze Yoshihiro Arita meegenomen (op banjo). Deze keer was Yoshihiro Arita ook weer van de partij. Deze (uit Japan afkomstige) banjoïst had al eerder een erg goede indruk achtergelaten, ik verwachtte niet anders dan dat nu weer het geval zou zijn, en daarin werden we niet teleurgesteld. Ruthie Dornfield was ook deze keer voor het eerst mee naar Nederland. Zij speelde (en speelt nog steeds) fiddle. Een mooie aanvulling op een toch al goede band!

Ook altijd fijn om naar Theo Lissenberg te luisteren.

Als extra gast hadden de heren Deborah Silverstein meegenomen (toevallig ook afkomstig uit Boston). Deze singer-songwriter had ik nog niet eerder gezien/gehoord, maar het was een fijn rustmoment in het bluegrass gebeuren van de rest van het programma van deze dag. Ik ben net nog even aan het struinen geweest in mijn LP- en CD-verzameling en kon helaas geen materiaal van haar vinden. Als ik toen geweten had dat ik dat op een later moment spijtig zou vinden had ik misschien wel een en ander aangeschaft. Voor dit moment neem ik m’n toevlucht tot YouTube en concludeer dat het fijn is om naar te luisteren. Wat zou me destijds bezield hebben om het in Rienk’s verkoopbakken te laten staan?

Van de website van Deborah Silverstein...
Deborah has been a fixture on the Boston area acoustic music scene since the mid-70’s when she was a founding member of the New Harmony Sisterhood Band. She went on to perform with the bluegrass band, Fire On The Mountain, before breaking onto the national scene with her solo album: ‘Around the Next Bend’ on the Flying Fish/Rounder Label. Following that, Deborah had an initial 9 year stint with the 4-woman acapella quartet, Taproot. In addition to her solo album, Deborah recorded two albums with Taproot, ‘If you build it’ and ‘Grand design’. Both contain many of her original compositions. One of these, ‘Draglines’, about strip mining in hometown Western PA, has become an environmental anthem recorded by numerous other artists. Deborah currently performs with her Band of Erics: Eric Wells contributing guitar and harmony vocals, Eric Levenson on acoustic bass, Art Schatz on fiddle, and (occasionally) Eric Kilburn on mandolin and dobro. In the spring of 2016, Deborah released Precious Time, a new album of all original compositions. Backed up by the Band of Erics along with numerous local Boston stand out studio musicians. Precious Time is available through CD Baby.
Deborah currently performs with her Band of Erics: Eric Wells contributing guitar and harmony vocals, Eric Levenson on acoustic bass, Art Schatz on fiddle, and (occasionally) Eric Kilburn on mandolin and dobro. Klik op de foto om naar een van Debotah’s songs op YouTube te gaan…
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.