In oktober 1987 was Peter Rowan in Nederland voor een aantal optredens. Hij had het feestje dat in Diever was georganiseerd ter gelegenheid van de 100e aflevering van het blad Strictly Country opgeluisterd en daarna konden we bij Joke en Rienk Janssen thuis in Harpel nog een keer van een optreden van Peter Rowan genieten. Het was – zeker in die tijd – te doen gebruikelijk dat artiesten als Peter Rowan (waar wel voor geïnvesteerd moest worden) ook bij A.G. & Kate thuis in Rijen optraden. In dit geval was het natuurlijk niet anders.

Men zegt wel eens dat alle goede dingen in drieën komen… Ik had dus bedacht om van Hoogezand naar Rijen te gaan voor dit optreden. Het zou de derde keer in een korte periode zijn dat ik bij een optreden van Peter Rowan zou zijn, maar dat vond ik niet erg. Ik heb altijd al een zwak gehad voor het theatrale van de optredens van Peter Rowan en vond dat je daar niet zou gauw te veel van mee kon krijgen. Vol goede moed ging ik dus een weekend naar A.G. & Kate’s ‘Grand Ole Opry’ in Rijen.

Ik denk dat Kees Jansen en ik ondertussen wel 35 jaar lang goed bevriend zijn. M’n oude makker deed het voorprogramma en hoewel ik niet na kan gaan was hij destijds heeft gespeeld/gezonden heb ik daar wel een idee bij. Kees was (en is nog steeds) een liefhebber van mooie teksten. Hij zal vast en zeker materiaal van Townes Van Zandt en Allan Taylor uitgevoerd hebben. Sowieso prima keuzes! A.G. & Kate hadden Henri de Ridder bereid gevonden aan deze avond mee te werken. Tenslotte was daar Peter Rowan. U zult begrijpen dat ik die avond een mooie avond heb beleefd met een breed scala aan mooie muziek.

Ik heb het vaker geschreven, maar op dit moment is het inderdaad bijna 35 jaar geleden dat ik bij dit optreden aanwezig ben geweest. Wat  hebben we in die periode toch mooie en bijzondere dingen meegemaakt…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.