Ik realiseerde me opeens dat het al een tijdje terug was dat ik een post plaatste over een ‘regulier’ concert waar ik één van de bezoekers was. De afgelopen periode stond erg in het tegen van een (inmiddels voltooid) feuilleton met betrekking tot A.G. & Kate. Ik ging met ze naar Engeland en gelijk was ik ruim 25 posts verder… Dan zijn er nog de ‘Unpublished Bill Clifton interviews’... Ook daarvan is het einde nog lang niet in zicht. Dat is niet erg, want volgens mij heeft Bill echt wel een verhaal te vertellen. Het verbaasde me dan ook dat ik echt moest zoeken naar het laatst geplaatste ‘reguliere’ optreden. Het blijkt dat foto’s van een optreden van Jim Eanes – al jarenlang één van mijn favoriete zangers – aan de beurt waren om geplaatst te worden.

Het zijn foto’s van een optreden in The Home of Strictly Country in Harpel waar Jim begeleid werd door Spruce Pine. Ik herkende onmiddellijk Dennis Schut, ik herkende Johannes Bodingius… Uiteraard herkende ik Jim Eanes. Voetstoots neem ik dan ook aan dat het een mooi optreden is geweest en dat ik behoorlijk genoten heb. Wat zou ik er voor over hebben om nog een avond naar een optreden van Jim Eanes te luisteren. Dat zal helaas niet gaan, Jim helaas al jaren geleden overleden. Ook Johannes Bodingius is ons veel te vroeg ontvallen… Dat geeft me aan de ene kant een weemoedig gevoel, maar aan de andere kant ben ik dankbaar dat ik zo vaak naar live uitgevoerde mooie muziek heb mogen luisteren…

Dennis Schut was zo vriendelijk om te ontbrekende namen aan te vullen en te melden dat Spruce Pine (de band waar hij deel van uitmaakte) voor de begeleiding van zowel Jim Eanes als Carla Sciacky zorgde. De band ontleende z’n naam aan de vroegere woonplaats van Charlie Moore; die woonde in ’76 in Spruce Pine, North Carolina…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.