Al meerdere keren heb ik naar de foto’s in het mapje van dit optreden gekeken. Ik probeerde dan te bedenken wie er optraden op dit festival. Voor sommige namen was dat geen probleem natuurlijk. Ik had gelijk A.G. & Kate herkend, en ook Henri de Ridder was eenvoudig te herkennen natuurlijk. Maar om het lijstje van optredende artiesten compleet te krijgen bleek een groter probleem dan ik had gedacht. Tot vandaag. P en ik fietsten in de regen de stad in om brood en een nieuw stuk kaas te halen en ineens had ik het bedacht. Delpher zou de oplossing zijn voor het probleem waar ik al een tijdje mee worstelde. Natuurlijk gebruik ik Delpher wel vaker, maar hoe te zoeken naar iets waarvan je niet weer waar het destijds was georganiseerd? Mijn originele map met negatieven had slechts een kladblaadje met ‘Sijbe’s 2e festival’ er op geschreven. Dat deed ik in 1987 en daarna heb ik nooit meer verder nagedacht dat extra informatie later wel eens handig zou kunnen zijn. Maar vanmiddag had ik het bedacht. Sijbe Oosterhaven organiseerde in 1986 voor het eerst een countryfestival in Surhuisterveen.

Op 13 augustus 1987 stond er een héél klein stukje over dit festival in het Algemeen Dagblad…

Die eerdere post is hier te vinden. Waarschijnlijk werd dit 2e festival op dezelfde plek georganiseerd. Nu had ik een startpunt. Ik wist in welke plaats het festival (waarschijnlijk) georganiseerd was (namelijk Surhuisterveen) en ik wist wanneer (augustus 1987). Na een flink aantal pagina’s zoekresultaten vond ik wat ik zocht. Een héél klein stukje uit het Algemeen Dagblad van 13 augustus 1987 met daarin een opsomming van de artiesten die toen opgetreden hebben. Toen ik iets verder keek zag ik ook nog een aankondiging van het voorgaande festival in 1986. Dat knipseltje heb ik natuurlijk toegevoegd aan de betreffende post…

Poppingahiem is een Cultureel Centrum in Surhuisterveen met een groot buitenterrein. De meeste aankondigingen die ik terug kon vinden bleken optredens van alle mogelijke andere dingen te zijn dan countryfestivals. Waarschijnlijk heeft Sijbe destijds wel even z’n best moeten doen om een en ander op de rit te krijgen. Net als de voorgaande editie had onze organisator het ook in 1987 voortreffelijk op de rit. Het programma bood ons A.G. & Kate (NL); The Lewis Brothers (USA); Ralph and Sue (UK); Country Trash (NL); en Trefoil (NL). Ik weet nog wel dat het een erg leuke middag/avond was die dag in Surhuisterveen. Om duidelijk te maken dat we een mooie middag hebben gehad heb ik één track van The Lewis Brothers ingevoegd…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.