De afgelopen paar weken regende het zo ongeveer alle dagen. Ik ben iemand die graag zo af en toe een rondje fietst, voornamelijk om te kijken ‘hoe de dingen er bij liggen’. Soort van een inspectie van ‘mijn territorium’ zullen we maar zeggen. Maar… Fietsen in de regen vind ik niet leuk. Gisteren werkte ik thuis en aan het einde van de werkdag had het nog steeds niet geregend; ik heb dus maar weer een keertje m’n fiets gepakt voor een wat uitgebreider rondje. In eerste instantie was ik niet van plan door De Onlanden te fietsen, maar uiteindelijk kwam het er toch van. Kon ik gelijk zien dat het water in De Onlanden flink hoger stond dan gemiddeld – het is immers een waterbergingsgebied. De afgelopen week las ik dat men van plan is de waterbergingscapaciteit van De Onlanden bijna te verdubbelen; de 7,5 miljoen kubieke meter (de huidige capaciteit) uit te breiden met een extra 5,5 miljoen kubieke meter. Ik vrees dat het in de komende jaren ook nodig zal zijn…

De kerk in Leegkerk.
Molen ‘De Zuidwendinger’ aan het kanaal met dezelfde naam. De molen is te vinden vlakbij Houtzagerij De Poffert. Langs het kanaal loopt een smal paadje waar het heerlijk fietsen is. De molen blonk in het zonlicht…
Toen ik me 180° omdraaide keek ik over het land van de polder. Grote plassen water zichtbaar in het licht van een zon die bijna onder gaat…
Eenmaal aangekomen in De Poffert zijn er prachtige reflecties te zien in het water van het Hoendiep.

Terug fietsend naar Hoogkerk kreeg ik het idee om nog ‘een klein stukje’ van m’n vaste route door De Onlanden te fietsen. Het werd uiteindelijk het gebruikelijke rondje…

Ook hier hoog water…
En mooie wolkenluchten en een prachtige zonsondergang…

Gisteren maakte ik deze foto’s; vandaag heeft het weer de hele dag geregend. Ik had het dus goed bedacht om nog nog even een stukje te gaan fietsen…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.