Het was volgens mij in de zomer van 1983 – tijdens een van hun tournees in de Verenigde Staten – dat A.G. & Kate op een countryfestival in Summersville, Virginia Lloyd Pillow hebben ontmoet. Lloyd speelde samen met Shot Jackson op dat festival. Deze ontmoeting is waarschijnlijk de aanleiding geweest voor een korte tournee samen met Lloyd Pillow in Nederland. Ik weet dat A.G. & Kate samen met Lloyd Pillow een optreden in Zierikzee hebben gedaan; ik neem aan dat er ook een optreden in de Grand Ole Opry in Rijen is geweest; en ze zijn in de nazomer van 1988 ook in de Mariakerk in Krewerd (in de buurt van Appingedam) geweest. Kees Jansen was ook mee naar Krewerd. Wellicht was hij ook bij andere optredens met Lloyd Pillow, maar dat weet ik niet zeker. Een paar dagen eerder hadden we Lloyd al kunnen horen op het 6e Strictly Country festival in het Openluchttheater in Diever.

Veel kan ik niet terugvinden over Lloyd Pillow. Hij was getrouwd met Viola en kwam uit een hecht gezin met vijf kinderen, Lloyd’s ouders waren lossen boerenarbeiders (‘sharecroppers’) en hadden het niet breed. Van de kinderen was Lloyd de enige die (een deel van) zijn inkomen als musicus verdiende. Hij zong en speelde gitaar en dobro. Er is van Lloyd Pillow slechts één LP bekend met als titel ‘A dedication to mother’; oftewel de LP is opgedragen aan z’n moeder. De LP bevat voornamelijk gospelmateriaal en verscheen op het label Tenn*Can Records. Zoals wel vaker gebeurde met kleinere producties zoals deze LP is moeilijk te achterhalen wanneer de LP is uitgebracht. Gelukkig hebben we de website Discogs waar te ontdekken valt dat de LP in 1979 verscheen (dankjewel Albert Streuding). Op dezelfde plek valt ook te lezen dat Shot Jackson één van de twee producers van deze LP is en er bovendien ook op meespeelt.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.