We hadden ondertussen twee grotere fietstochten gereden. Beide keren ‘baalde’ ik er een beetje van dat Kees eerder thuis was dan ik. Het was inmiddels oktober geworden en het werd dus tijd voor een grotere fietstocht in het Noorden van het land, met Hoogezand-Sappemeer (waar ik toentertijd nog woonde) als vertrekpunt. Maar vanuit Hoogezand-Sappemeer is het iets ingewikkelder om een bestemming te vinden die tussen 200 en 300 kilometer verderop ligt. Naar het zuiden toe kom je weer dicht in de buurt van Dongen en dan zou Kees alsnog weer eerder dan ik thuis zijn…

Aan mij de uitdaging om een list te bedenken om vanuit mijn woonplaats een interessante bestemming of meerdere interessante bestemmingen te vinden. Ik bedacht dat het aardig zou zijn om Kees de plek te laten zien waar ik geboren ben (aan de Molenhorn in Zandeweer); misschien zou het ook aardig zijn om Westerwolde wat meer te verkennen (we waren tenslotte allebei al vaak in Harpel geweest voor allerlei huisconcerten); en tenslotte zou ik het wel leuk vinden om naar het Fochteloërveen (in de buurt van Appelscha) te fietsen. Kees was onmiddellijk akkoord met mijn voorstel. Het zou aardig zijn om met minder bagage te fietsen (immers elke dag ’s avonds weer terug naar mijn huis) en het zou hem een beter beeld van het Groningerland opleveren…

Het resultaat van ons avontuur was dat we een paar forse lussen Groningen en Drenthe hebben gefietst; dat ik – waarschijnlijk voor het eerst – op de fiets naar mijn geboortedorp was gefietst en dat we zowel het klooster van Ter Apel als het Fochteloërveen hebben bekeken. Ik had graag kraanvogels gezien in ’t Fochteloërveen; daar is het in die dagen niet van gekomen. Wat ook een beetje tegenviel was het feit dat we telkens weer ’s avonds vrij laat weer ‘binnen’ waren in Hoogezand; iets waar we niet helemaal rekening mee hadden gehouden. Maar wat hadden we weer een hoop kilometers gemaakt!

  • Indertijd heb ik een plakboek bijgehouden van dit fietsavontuur. Recent heb ik geleerd dat je, als je het eerst als PDF scant, er een flipbook van kunt maken. Dit flipbook betreft dus een plakboek van circa 25 jaar geleden. Soms kan het zijn dat de paginanummering niet goed doorloopt; in dat geval heb ik het scannen van foldertjes van campings en dergelijke achterwege gelaten…
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.