Op mijn werk had ik het in 1995 natuurlijk al verteld dat ik een nieuwe Koga Myata had gekocht; sterker nog, één van de collega’s van ons laboratorium – Eric Raad – had mij geadviseerd om naar een fietsenzaak in Farmsum (bij Delfzijl) te gaan om daar mijn Koga aan te schaffen. Het was ook al opgevallen dat ik samen met Kees meerdere keren was wezen fietsen. Op de afdeling rees dan ook het idee dat het misschien wel leuk was om met een klein groepje een keer naar Engeland te gaan. De samenstelling van het groepje was al vrij vlot duidelijk: Klaas Koning (onze teamleider); Eric Raad; Anton Niewold en ikzelf natuurlijk. We hebben deze trip niet heel veel gefietst, maar wel veel lol gehad met elkaar – later zijn we nog vaker in deze samenstelling op pad geweest.

De aanleiding van een en ander staat redelijk goed beschreven in het plakboek dat ik destijds van deze trip heb gemaakt. In die tijd werkte ik als reserve voor de ploegendienst op het laboratorium. Als er een keer iemand uit de ploegendienst was die een vrije dag wilde, dan knapte ik samen met een andere reserve dat op. Een en ander zorgde er voor dat je een volkomen ontregeld sociaal leven had, maar toentertijd was ik (nog) vrijgezel (en een stuk jonger dan ik nu ben). Volgens mij heb ik het grootste gedeelte van het verhaal hieronder tijdens de nachtdiensten zitten tikken als er even geen monsters te keuren waren…

Om toch iets bijzonders te doen tijdens deze tocht had ik bedacht dat het waarschijnlijk een leuk idee zou om een bierbrouwerij te bezoeken; in ons geval gingen we naar The Greene King Brewery in Bury St. Edmunds. Het spreekt voor zich dat we een succesvolle excursie gehad hebben bij deze brouwerij en ook zelf een paar monsters hebben gekeurd; niet voor niets werkten we toen alle vier bij de kwaliteitsdienst van ons bedrijf… De foto bij dit artikel laat ons zien in de T-shirts die we van Greene King aan hadden geschaft. In mijn geval was het een van de weinige keren dat ik het shirt gedragen heb, op de een of andere manier zat het steeds een beetje strak…

  • Indertijd heb ik een plakboek bijgehouden van dit fietsavontuur. Recent heb ik geleerd dat je, als je het eerst als PDF scant, er een flipbook van kunt maken. Dit flipbook betreft dus een plakboek van circa 25 jaar geleden. Soms kan het zijn dat de paginanummering niet goed doorloopt; in dat geval heb ik het scannen van foldertjes van campings en dergelijke achterwege gelaten…
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.