Héél lang geleden vulden country artiesten hun inkomsten aan door het verkopen van songbooks. Talloze artiesten hebben allemaal op hun eigen manier songbooks uitgegeven die ze dan via het radioprogramma waar ze voor werkten aan de man probeerden te brengen. Jim Eanes werkte indertijd voor Radio WBTM in een door Galveston Mills gesponsord radioprogramma. Naar de inhoud van het boekje te oordelen was het in de tijd dat hij opnamen maakte met het Shenandoah Valley Quartet.

Meerdere keren is Jim in Nederland geweest om op te treden. Waarschijnlijk is het tijdens een van deze tournees geweest dat ik een songbook van hem heb gekocht en dit heb laten signeren. Ik vond het een tijdje geleden weer terug; en moest met enige weemoed aan de man terugdenken. Jim was een gentleman, en wist elke volgende keer dat hij weer terug in Nederland was nog precies wie ik was. Met plezier luister ik tegenwoordig nog naar zijn muziek… De clip is gemaakt door Dennis Schut tijdens een optreden van Jim in A.G. & Kate’s Grand Ole Opry in Rijen.

One of the best songs written by Jim is this gospel song which he recorded several times following popular demand. The first time he recorded it was in March 1970 accompanied by the Shenandoah Valley Quartet and issued on County Records 726. Then he recorded the song together with Bobby Atkins and the Countrymen in the mid 80’s. It was issued on Old Homestead Records and the record contains a couple of other Jim Eanes hits from his formative years like ‘Old Standby’, ‘I Cried Again’, ‘Wiggle Worm Wiggle’ and ‘Little Brown Hand’. The third recording he made of the song was done for Rebel Records on August 5 1988 and issued on the LP ‘Let Him Lead You’, a beautiful gospel LP. Jim Eanes – rhythm guitar, vocals; Dennis Schut – lead guitar

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.