Momenteel verhuist mijn werkplek vanuit Veendam naar een compleet nieuw gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Het plaatje bovenaan dit verhaaltje is een ‘artist impression’ van dit nieuwe gebouw. Met allerlei collega’s zijn we al een aantal dagen druk bezig het nieuwe Innovatiecentrum van Avebe ‘werkbaar’ te maken. Dat betekent natuurlijk ook dat de oude werkplek opgeruimd moet worden. Bij het opruimen kom je soms de wonderlijkste dingen tegen. Zo vond ik in één van mijn bureauladen een klein boekje terug dat ik lang geleden ergens op had geduikeld. Alleen de titel al: ‘Reglement voor de Controle-Commissie bij de Boeren-Aardappelmeelfabrieken benevens Instructie voor den Controleur en Weger-Monstertrekkers’. Wat mij echter het meeste verbaasde was de datum van uitgifte. Dat was september 1915 (ondertussen ruim 100 jaar geleden) en een aantal jaren voorafgaand aan de oprichting van Avebe (dat was in 1919). Dat maakt het toch tot een leuke vondst…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.