Regelement benevens Instructie (september 1915)

Momenteel verhuist mijn werkplek vanuit Veendam naar een compleet nieuw gebouw op de Zernike Campus in Groningen. Het plaatje bovenaan dit verhaaltje is een ‘artist impression’ van dit nieuwe gebouw. Met allerlei collega’s zijn we al een aantal dagen druk bezig het nieuwe Innovatiecentrum van Avebe ‘werkbaar’ te maken. Dat betekent natuurlijk ook dat de oude werkplek opgeruimd moet worden. Bij het opruimen kom je soms de wonderlijkste dingen tegen. Zo vond ik in één van mijn bureauladen een klein boekje terug dat ik lang geleden ergens op had geduikeld. Alleen de titel al: ‘Reglement voor de Controle-Commissie bij de Boeren-Aardappelmeelfabrieken benevens Instructie voor den Controleur en Weger-Monstertrekkers’. Wat mij echter het meeste verbaasde was de datum van uitgifte. Dat was september 1915 (ondertussen ruim 100 jaar geleden) en een aantal jaren voorafgaand aan de oprichting van Avebe (dat was in 1919). Dat maakt het toch tot een leuke vondst…

Delen:

Comments

comments

Share

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie