Far have we travelled, much have we seen…

In de nadagen van de fietstocht door ‘The heart of England’ in 1995 begonnen we al weer plannen te maken voor de fietsvakantie van 1996. Volgens mij was Kees in 1995 als roadie met A.G. & Kate naar Shetland geweest. Deze reis had een behoorlijke indruk op hem achtergelaten. Ook op mij trouwens. Hij had me dan ook in de voorgaande weken uitgebreid over deze avonturen verteld. Niet gehinderd door enige kennis van zaken of wat dan ook stelde ik hem dan ook voor om in 1996 maar op de fiets richting Shetland te trekken. Voor deze onderneming zouden we meer tijd uit moeten trekken. Sowieso hadden we bedacht ongeveer een week nodig te hebben om van Kingston-upon-Hull naar Aberdeen te fietsen, waarschijnlijk nog iets meer (volgens mij is het ongeveer 900 kilometer). Gezamenlijk besloten we dat we zouden proberen om 6 weken vakantie te regelen. Ondertussen zou er verder stevig getraind moeten gaan worden natuurlijk want ons stonden behoorlijke avonturen te wachten.

Op een camping in de buurt van St. Andrews in het zuidoosten van Schotland.

Van meet af aan hadden we bedacht dat we een uitgebreid verslag bij zouden gaan houden. In mijn geval was dit verslag dusdanig uitgebreid dat ik er 4 mappen voor nodig had om een en ander in op te bergen. Op die manier is het ook ingescand (per map dus). Dit eerste deel behandelt de fietstocht van Kees Jansen’s huis in Dongen (Noord-Brabant) naar Europoort en vervolgens de fietstocht van Kingston-upon-Hull naar Aberdeen. Daar stapten we op de veerboot naar Lerwick (de ‘hoofdstad’ van de Shetland eilanden). De ‘kopfoto’ bij dit verhaal komt van Internet en is een foto van Teesdale in het noorden van Yorkshire. Op weg naar Aberdeen fietsten we door Teesdale. Vandaar…