Afgelopen zondagavond was het begin van een aantal mooie dagen. Ik besloot eigenlijk iets later dan praktisch was nog een avondrondje te gaan fietsen en kreeg thuis de suggestie mee om richting Hoornsemeer te rijden, door te steken en via de Hoornsedijk weer terug naar huis te gaan. Dat advies heb ik grotendeels opgevolgd, zij het dat mijn versie van het rondje iets groter werd dan de bedoeling was. Ik wilde graag langs De Paalkoepel fietsen, en daardoor werd mijn rondje natuurlijk een stuk groter. In de buurt van het Hoornsemeer is het heerlijk fietsen, en op een mooie warme zondagavond doet het bijna on-Nederlands aan. In de buurt van Kaap Hoorn (een mooie plek om even te pauzeren) is een mooie fietsbrug over het water gemaakt, vanaf dat moment was het een kwestie van lekker doorfietsen om daarna linksaf te slaan richting Haren en vervolgens de Hoornsedijk op te draaien. Vooral de Hoornsedijk is fijn om te fietsen, zij het dat je wat later op de avond rekening dient te houden met grote aantallen vliegjes. Ondanks het feit dat ik een brilletje achterwege had gelaten heb ik toch een heerlijk rondje gehad. Later dan eigenlijk de bedoeling was kwam ik helemaal tevreden (en met nog wat vliegjes in het haar) weer thuis. Lekker stukje gefietst dus!

Graffiti in de buurt van het Augustinus College. De kip heeft ongeveer dezelfde houding als de adelaar in het wapen van de Stad Groningen…
Wall House #2 (ook wel Bye House genoemd) is een gebouw in de stad Groningen, dat werd ontworpen door de Amerikaanse architect John Hejduk (1929-2000). Wall House #2 is het enige ontwerp uit Hejduks vroege periode dat daadwerkelijk is gebouwd. Oorspronkelijk werd het in 1976 ontworpen als woonhuis voor Ed Bye, toentertijd is het echter niet uitgevoerd. Na de dood van Hejduk in 2000 is het op initiatief van de gemeente Groningen en enkele private partijen gerealiseerd aan de westzijde van het Hoornse Meer in de gelijknamige wijk. Het is het tweede werk van Hejduk dat in Groningen te vinden is: in 1990 werd zijn stadsmarkering The Tower of Cards langs de A7 voltooid.
Vanaf min of meer hetzelfde punt gefotografeerd als de vorige foto. Zicht over het Hoornsemeer.
Langzaam maar zeker ging de zon onder…

Molen ‘De Helper’ aan de over van het Paterswoldse Meer.
Varken op het dak van de fietsenstalling bij het Hoofdstation Groningen.
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.