Far have we travelled, much have we seen…

Dit 4e deel is tegelijk het laatste deel van ons fietsverslag van een fantastische vakantie in de Shetland Eilanden. Dit stuk van het verslag behandelt de laatste paar dagen op de eilanden, de boottocht terug naar Aberdeen en vervolgens de treinreis terug naar York. Het ontbrak ons aan tijd (en waarschijnlijk ook aan energie) om helemaal terug naar Kingston-upon-Hull te fietsen. In plaats daarvan kozen we voor de trein naar York en vervolgens een relatief eenvoudige fietstocht terug naar de veerboot van Kingston-upon-Hull naar Europoort. Nu, enkele tientallen jaren verder hebben zowel Kees Jansen als ik nog steeds het gevoel dat deze vakantie in de zomer van 1996 voor ons een soort maatstaf is geworden. Tegelijk was het ook het hoogtepunt van onze fietsavonturen. Indrukwekkender dan de reis naar Shetland is het voor ons nooit geworden. Onze vakantie plakboeken werden trouwens ook nooit meer zo dik als dit verslag. Van de vakantie naar Shetland heb ik 426 pagina’s in moeten (laten) scannen…

Nu zijn we een groot aantal jaren verder. Nog steeds dwalen mijn gedachten weleens naar Skeld, naar Unst, Yell en alle andere plekken waar we toen geweest zijn. Toen we net weer terug waren en het ‘gewone’ leven weer begon hadden we daar allebei ook een beetje problemen mee. Kees heeft dat in het voorjaar prachtig verwoord in een song, waarvoor de reis naar Shetland de directe aanleiding was. Ik neem het eerste couplet op in dit stukje, de rest is te vinden in het flipbook onderaan dit verhaaltje. De ‘kopfoto’ bij dit vierde en laatste deel van het verhaal komt van Internet en is een foto gemaakt in de buurt van Muckle Roe.

I caught my mind, it had wandered off on me once again
To the North, on the wings of a full-blown wind
And more and more it slips away from me day by day
What it takes; a single smell, a simple sound – and it’s gone away

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.