Far have we travelled, much have we seen…

Mavis Grind is een bijzondere plek. Het water rechts op de foto is de Noordzee. Het water links op de foto is de Atlantische Oceaan. In principe kan je dus over land een steen van de Noordzee in de Atlantische Oceaan gooien. Je moet dan wel héél hard gooien…

Dit is het 3e deel in het doorlopende verhaal van onze fietsvakantie in de Shetland Eilanden in de zomer van 1996. In dit deel reizen we van het eiland Yell naar een volgend noordelijker gelegen eiland: Unst. Dit is het eiland waar de Shetland pony’s in het wild rondlopen. Bovendien is het het eiland van ‘the most northerly’. Dat geldt dan voor bijvoorbeeld een café, een kerk, een postkantoor, enzovoorts. Op Unst bezochten we het park Hermaness (in het noordoosten van het eiland). We hadden daar een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Muckle Flugga. Uiteraard hebben we weer een enorme hoeveelheid foto’s gemaakt.

Verder hebben we nog een kort verblijf gehad op The Out Skerries. Dit is een klein eilandengroepje op een paar uur varen van de rest van de Shetlandse Eilanden. Rondfietsen op The Out Skerries stelde niet zo gek veel voor. Daar waren we in een mum van tijd klaar mee… Verder kunt u in dit deel van het reisverslag lezen over ons bezoek aan Jarlshof op het zuidelijkste punt van het Mainland van de Shetland Eilanden. Jarlshof gaat voornamelijk over archeologie en de sporen die de vroegste bewoners van deze eilanden nagelaten hebben. Hoe langer deze vakantie duurde, hoe meer dat we er van overtuigd raakten dat de kans dat we deze fietstocht nog eens zouden overtreffen vrij klein zou zijn. Dat laatste klopt ook. Inmiddels zijn we circa 25 jaar verder. Een dergelijke reis hebben we niet meer gemaakt… De ‘kopfoto’ bij dit derde deel van het verhaal komt van Internet en is een foto van de kust ergens op de Out Skerries.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.