Ik had zin aan een wat langer fietstochtje op de zondag en had al een paar dagen gefantaseerd over een rondje Zuidlaardermeer. Na een aantal kille dagen was het gisteren héél aardig weer, daar wilde ik graag gebruik van maken. Tot 2006 woonde ik in Hoogezand-Sappemeer. Af en toe deed ik dan hetzelfde rondje, maar met een ander start- en eindpunt natuurlijk. Vandaar de keuze voor het rondje Zuidlaardermeer (met een klein uitstapje naar Kielwindeweer). Het was inderdaad een prachtige dag en ik heb een paar uur lang heerlijk gefietst. Uiteindelijk heb ik precies datgene kunnen doen wat ik graag wilde doen, en tegen 14:00 uur (en ongeveer 54 kilometer later) zette ik voldaan mijn fiets weer achter ons huis. Een beetje stijve knieën, maar dat is niet erg. Daar helpt een nieuw rondje fietsen goed tegen…

Onderweg uiteraard weer wat foto’s gemaakt om vast te leggen wat ik allemaal heb gezien. Nu ik de foto’s terug aan het kijken ben blijkt het inderdaad een mooi tochtje te zijn geweest…

Relive ‘Ochtendrit’

Kempkesberg bij de Helperzoom in de stad Groningen. Nog steeds staan grote hoeveelheden daslook in bloei.
Daslook (Allium Ursum) dichtbij.
Geschoren schapen.
Landweggetje bij Haren.
Reiger heeft net een mol gevangen. Ik heb al vaak geprobeerd reigers te fotograferen, maar dit is een van mijn meer geslaagde pogingen…
De NH-kerk in Zuidlaren. Dit is de kerk waar we in augustus 2008 getrouwd zijn. Prachtige kerk trouwens!
De Wachter is een museummolen bij het Noord Drentse dorp Zuidlaren, gelegen aan de Zuidlaardervaart naar het Zuidlaardermeer. De windmolen werd in 1851 gebouwd voor het malen van granen en specerijen. Daarnaast is het een oliemolen waar olie uit lijnzaad wordt geslagen.
De Boezemvriend, ook wel de Molen van De Groeve genoemd, is een poldermolen in het dorpje De Groeve ten oosten van de grotere plaats Zuidlaren in de provincie Drenthe. De molen werd in 1871 gebouwd door molenmaker Medendorp uit Zuidlaren voor de bemaling van de polder Zuidlaren.
Houten schroefvijzel van dezelfde molen.
Oude aardappelmeelfabriek net buiten Hoogezand-Sappemeer. Deze aardappelmeelfabriek wordt al jaren niet (meer) als zodanig gebruikt.

Veldje zuring.
Kropswoldebuitenpolder.
Schotse hooglander in profiel.
Rustende Schotse hooglander.
Westerbroeksemadepolder.

Transformers-achtige sculptuur aan de Duinkerkenweg, Groningen.
Grafitti-vogel een een stukje verderop.
Landbouw en veeteelt is een bronzen beeld van de Nederlandse kunstenaar Wladimir de Vries. Het staat op de Herebrug in de stad Groningen. Het is beter bekend als Blote Bet en wordt ook wel Stedenmaagd genoemd. Mijn aandacht werd getrokken door het strategische geplaatste stickertje…
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.