Het zou een paar dagen fantastisch mooi weer worden, en ik had me in m’n kop gezet dat ik graag een wat groter fietsrondje zou willen maken. P suggereerde dat ik misschien maar een rondje via de Onlanden zou moeten gaan fietsen, da’s altijd een mooi gebied. Om daar überhaupt te komen moet je vanaf ons huis eerst een kilometer of vijf fietsen, maar dat maakte me gisteren niet zo gek veel uit. Een paar zomers geleden was ik met P aan het fietsen en toen hadden we een doodlopend stuk gefietst, maar daar hadden we wel een mooie windmolen gezien. Het leek me leuk om deze windmolen nog een keer te fotograferen. Verder had ik bedacht om via de uitkijktoren te fietsen om zodoende een wat groter rondje te maken.

Mijn plan was om 30 ~ 35 kilometer te fietsen en misschien wel een klein beetje meer. Ik wilde in elk geval mijn totaal van de afgelopen week (ruim) boven de 100 km hebben. Gaandeweg veranderde mijn plan echter, Het zou ook wel aardig zijn om via Peize en/of Eelde te fietsen. Toen ik een wegwijzer zag waarop het plaatsje ‘Winde’ stond aangegeven, had ik mijn plan echt op de rit. Dat zou mijn keerpunt worden. Toen ik aan het einde van de middag weer thuis was had ik 41 kilometer op mijn tellertje staan. Helemaal tevreden was ik! Mooi rondje gemaakt en een paar plekken gezien waar ik nog niet eerder geweest was. Da’s ook altijd leuk.

Het windmolentje…

Paddestoelen… Nu al?
Bemost hek in Winde.
Mooie weerspiegeling langs de Hoornsedijk.

Relive ‘Middagrit’

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.