Zondagmiddagrondje Onlanden en Winde (41 km)

Het zou een paar dagen fantastisch mooi weer worden, en ik had me in m’n kop gezet dat ik graag een wat groter fietsrondje zou willen maken. P suggereerde dat ik misschien maar een rondje via de Onlanden zou moeten gaan fietsen, da’s altijd een mooi gebied. Om daar überhaupt te komen moet je vanaf ons huis eerst een kilometer of vijf fietsen, maar dat maakte me gisteren niet zo gek veel uit. Een paar zomers geleden was ik met P aan het fietsen en toen hadden we een doodlopend stuk gefietst, maar daar hadden we wel een mooie windmolen gezien. Het leek me leuk om deze windmolen nog een keer te fotograferen. Verder had ik bedacht om via de uitkijktoren te fietsen om zodoende een wat groter rondje te maken.

Mijn plan was om 30 ~ 35 kilometer te fietsen en misschien wel een klein beetje meer. Ik wilde in elk geval mijn totaal van de afgelopen week (ruim) boven de 100 km hebben. Gaandeweg veranderde mijn plan echter, Het zou ook wel aardig zijn om via Peize en/of Eelde te fietsen. Toen ik een wegwijzer zag waarop het plaatsje ‘Winde’ stond aangegeven, had ik mijn plan echt op de rit. Dat zou mijn keerpunt worden. Toen ik aan het einde van de middag weer thuis was had ik 41 kilometer op mijn tellertje staan. Helemaal tevreden was ik! Mooi rondje gemaakt en een paar plekken gezien waar ik nog niet eerder geweest was. Da’s ook altijd leuk.

Het windmolentje…

Paddestoelen… Nu al?

Bemost hek in Winde

Mooie weerspiegeling langs de Hoornsedijk

Relive ‘Middagrit’

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie