Ik had afgelopen vrijdagavond zin aan nog een klein avondrondje fietsen, maar ik wilde niet al te ver weg. Daarom koos ik voor een rondje dat deels overlapt met de route die ik dagelijks naar mijn werk fiets (en weer terug natuurlijk). Sinds een jaar werk ik achter op Zernike Campus – heerlijk om dagelijks op je fiets naar het werk te kunnen! In tegenstelling tot de dagen dat ik werk, nam ik nu iets meer tijd om om me heen te kijken en een paar foto’s te maken. Er is langs deze route heel veel te zien. Verderop langs de Paddepoelsterweg zijn een paar weilandjes met grazende paarden. Die paarden zijn een van de redenen dat ik elke ochtend doorfiets als ik bij het doorsteekje naar de Linneusborg kom – kan ik nog even naar de paarden kijken voor ik naar mijn werk ga… En aan de andere kant van de Zernike Campus is het Reitdiep. Totaal anders, maar ook weer veel te zien… Al met al had ik deze avond een heel leuk rondje, en bovendien nog net iets meer dan 11 km gefietst.

Berenklauw in bloei.
De eerste kastanjes laten zich al weer zien.
Tot een paar dagen terug stond hier erg veel Berenklauw. Blijkbaar vinden schapen dit een lekker hapje, want ze hebben aardig huis gehouden…
Onlangs aangelegd doorsteekje vanaf de Paddepoelsterweg naar Zernike Campus. De linker foto is genomen richting Linneusborg (faculteit Biologie) en de rechter foto is genomen richting Paddepoelsterweg. Veel studenten maken gebruik van dit doorsteekje…
Kunstwerk op het Zernikeplein. Omdat ik tot dusverre niet wist wat het voorstelde heb ik het maar opgezocht. Dit is wat ik vond… De boom, die vervaardigd is van gerecycled metaal, heeft vlak boven haar stam een hartvorm die over twee takken verdeeld is. De ‘schors’ van de boom is bewerkt waardoor deze, onder invloed van het weer, verschillende kleuren aanneemt; van oker tot sienna en van goud tot roestbruin. Het ‘kloppend hart’ en de ‘levende schors’ staan in contrast met de rigoureus ‘afgezaagde’ takken die juist associaties oproepen met afgekapt leven. Maar de kunstenaar zelf – Niells A.F. Niemeijer – ziet de boom, die hij tijdens de afronding van de kunstacademie vervaardigde, toch vooral als een symbool voor persoonlijke groei: ‘Ik zal in de toekomst ook beïnvloed worden van buitenaf, me ‘vertakken’, groeien en kleur brengen aan het leven’.
Hooibalen vlak bij de Hooilandjes (tussen het Jaagpad en het Reitdiep).
Kaardenbol in bloei…
Beuk in avondzonnetje.
Het Reitdiep…
Weer Berenklauw.
Nog meer Berenklauw.
Nieuwsgierige koeien. Hoe langer ik bleef staan, hoe nieuwsgieriger ze werden…
Hek bij dezelfde koeien.
Het hele gezin bijeen…
Kamille op het veldje achter het gebouw waar ik werk.
Graffiti op een van de gebouwen op Zernike Campus.
De toerit naar Zernike Campus wordt verbeterd. Zelfs het nano-wagentje van Ben Feringa (heeft onlangs de Nobelprijs voor Scheikunde gewonnen) moest verplaatst worden…

Relive ‘Klein avondrondje’

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.