Toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde was het een vast gewoonte van mijn vader: elk voorjaar moest het staatje weer schoongemaakt worden. Gedurende de voorgaande herfst en winter was het dan in meer of mindere mate groen geworden van alg en dat beviel hem niet. Hoewel ik in sommige opzichten niet op mijn vader lijk, heb ik dit trekje blijkbaar wel van hem overgenomen. Ik vond een mooi fris straatje/terras ook véél aantrekkelijker dan een groen uitgeslagen straatje/terras.

Vorig jaar kwam het er niet van. P stelde op een bepaald moment dat we misschien ook wel een jaartje over zouden kunnen slaan (dat zei ze nadat het achter het huis weer mooi schoon en fris was geworden). Ik ging mee in het experiment. dat betekende wel dat het straatje voor ons huis ondertussen flink groen was uitgeslagen. Nu we toch thuiswerken en er wat minder op uit trekken was – volgens mij – het moment aangebroken om het straatje voor ons huis maar eens te lijf te gaan. Ik doe dat doorgaans met flink verdunde bleek. Het hoeft niet eens zo heel erg sterk te zijn om de algen te lijf te kunnen gaan. Ik heb (speciaal voor deze activiteiten) een oude jeans, een oud T-shirt, een oud sweatshirt (van m’n werk) en oude gympen liggen. Ze zijn ondertussen behoorlijk gebleekt, maar kunnen nog wel een paar jaar mee.

In krap 45 minuten was alles weer schoon en fris. M’n vader zou in plaats van sterk verdunde bleek een fles formaldehyde genomen hebben (da’s behoorlijk ruig spul), maar dat vind ik véél te gek. Je zou ook een hogedrukspuit kunnen nemen, maar dan moet je opnieuw zand tussen de stenen vegen en alle ramen lappen. Nee, deze oplossing geeft me het minste nawerk… Voor mij is het een kwestie van alles op een droge zonnige dag natmaken en door de zon op laten drogen (dat van dat drogen heb ik weer van m’n vader geleerd). Deze keer heeft P maar een paar foto’s gemaakt om te delen.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.