De laatste paar weken werkt ongeveer 60% van de mensen thuis las ik een paar dagen terug. Dit thuiswerken is op zich prima, maar om toch de benodigde lichaamsbeweging te krijgen pak ik wel regelmatig mijn fiets. Soms doe ik een boodschapje, maar vaak probeer ik een rondje te maken waarbij ik de regels van ‘social distancing’ goed in acht probeer te nemen. Dat betekent dat ik vaak fiets als de zon een beetje onder gaat; in het ‘twijduustern’ (een mooi Gronings woord voor ‘schemering’). Vaak levert dit bovendien aardige foto’s op.

Gisteravond had ik een rondje bedacht via de Walfridusbrug over het Van Starkenborghkanaal naar de overkant van dit kanaal en vervolgens via de Noordzeebrug weer terug naar ‘onze’ kant van het kanaal. Terwijl ik door Noorderhogebrug fietste twijfelde ik over de te nemen route. Meestal fiets ik deze route precies andersom. Toen ik in de gaten kreeg dat ik behoorlijk dicht in de buurt van de afslag naar Koningslaagte kwam was de keuze snel gemaakt. Het zou een groter, maar minstens net zo leuk fietsrondje worden. Iets meer door het buitengebied van de stad dan ik aanvankelijk van plan was, maar daar is qua ‘social distancing’ natuurlijk niets op tegen…

Ook het Groot Hoefblad begint weer te groeien.
Bloeiende krentenboompjes.
Vanaf de Walfridusbrug richting Aduard.
Ik heb een gezonde hekel aan graffiti, maar deze op de Walfridusbrug vind ik wel leuk…

Plaatsnaamsteen aan de Woldweg, net voorbij Koningslaagte. Op de weg terug naar Noorderhogebrug…
De molen die meewerkt aan de bemaling van Koningslaagte.
We bevinden ons inmiddels op het terrein van de Heerlijkheid Harssens…
Nogmaals de molen van Koningslaagte.
Wat rest van de Heerlijkheid Harssens is een boerderijtje dat verhuurt wordt als vakantieverblijf door het Groninger Landschap. Het filmpje hieronder toons iets meer van het omringende landschap…

Terug bij het Van Starkenborghkanaal – er zijn na de kaalslag van begin januari ondertussen nieuwe bomen geplant…
Dorwerdersluis aan de overzijde van het Van Starkenborghkanaal.
Nieuw gebouwde studentenhuisvesting vaan de overzijde van het Reitdiep, niet al te ver van waar wij wonen…

Relive ‘Koningslaagte & Harssens’

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.