Voor vrijwel iedereen worden de afgelopen weken gekenmerkt door thuiswerken, beperkte sociale contacten, ‘social distancing’ en zo weinig mogelijk naar buiten gaan. Ik merk dat het voor mijn welzijn goed is dat ik af en toe een eindje ga fietsen. Daar kies ik dan héél opportunistisch een tijdstip en een route voor waarvan ik vooraf beredeneerd heb dat ik weinig andere mensen tegen zal komen. Afgelopen zaterdagavond had ik bedacht na het avondeten nog een rondje te gaan fietsen. P heeft laatst een mooie route voor mij bedacht waarbij ik richting Hoogkerk fiets en dan via het Hegepad en de Peizerweg weer terug richting ons huis. Zaterdagavond was ik via aan andere route dan gebruikelijk naar Hoogkerk gefietst; ik zag in Hoogkerk de rotonde waarlangs ik meestal richting De Onlanden fiets. Voordat ik er goed over nagedacht had, had ik de afslag richting Peizermade en De Onlanden gekozen. P was gewoon thuis, maar via de ‘live track’ functie van mijn Garmin fietstellertje heeft ze aardig goed in de gaten waar ik uithang… Toen ik weer thuis was bleek dat laatste prima te kloppen. Maar ik had foto’s van de zonsondergang in De Onlanden en had vrijwel compleet in m’n eentje heerlijk gefietst…

In eerste instantie dacht ik te maken te hebben met gele mosterd, maar dankzij @Gelkinghe en @Natuuronlanden werd ik via Twitter er op geattendeerd dat we hier naar de bloemen van Raapzaad kijken. Zoals @Natuuronlanden aangeeft: ‘Ik meen eigenlijk dat het Raapzaad is en inderdaad is het waarschijnlijk meegekomen met het zand dat voor het ophogen van de wegen [in De Onlanden] is gebruikt’.

Relive ‘Onlander zonsondergang’

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.