Avondrondje Paterswoldsemeer

De laatste paar weken werk ik vanuit huis. In het gebouw waar ik werk zijn normaal elke dag ruim 100 personen aanwezig. De laatste paar weken echter, sinds de maatregelen die onze regering in heeft gesteld, is dat aantal gekrompen naar circa 10 ~ 15 personen. Doordat ik de hele dagen thuiswerk mis ik natuurlijk de beweging van het dagelijks heen en weer naar mijn werk fietsen. Ik probeer dit te compenseren door dagelijks, op een moment dat ik zo weinig mogelijk andere mensen tegenkom, een avondrondje te fietsen. Afgelopen weekend ging de zomertijd in. Dat werkt natuurlijk sterk in mijn voordeel. Als ik m’n rondje op een gunstig tijdstip inplan fiets ik niet compleet in het donker en heb ik toch een tevreden gevoel over ‘social distancing’. Maar als ik te vroeg van start ga kom ik (voor mijn gevoel) veel te veel mensen tegen. Gisteravond haalde ik tegen 20:15 uur m’n fiets uit de schuur. Oorspronkelijk wilde ongeveer 10 kilometer fietsen, maar dat liep een beetje uit de hand. Het was dus ook compleet donker toen ik weer thuis arriveerde…

Vanaf de Herman Colleniusbrug…

Een van de stadsmarkeringen van Groningen (die langs de A28) weerspiegeld in het water.

Molen ‘De Helper’ vanaf het sluisje in de Hoornsedijk.

Zelfde molen nog een keer.

Blik over het Paterswoldsemeer in de buurt van de Paalkoepel.

Relive ‘Avondrondje Paterswoldsemeer’

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie