Deze onderstaande tekst staat op de eerste bladzijde van het fotoboek dat ik naar aanleiding van mijn 1e excursie naar Rottumeroog gemaakt heb. Ik wilde toen wat bijzonders doen met de foto’s van de excursie in combinatie met de oude foto’s uit de tijd dat mijn vader daar zijn werkzaamheden deed. Ik had de oude foto’s naar sepia omgezet en een boek gemaakt waarin de rechterpagina steeds iets met een oude foto was. Een paar dagen terug bedacht ik hoe ik dat boek op deze website zou kunnen delen in een iets groter formaat dan het formaat dat standaard aangeboden wordt. De foto’s die ik tijdens de excursie gemaakt heb zijn in deze post eerder voorbij gekomen…

Nog voordat m’n vader en moeder in 1956 met elkaar trouwden, had m’n vader via een baan bij Rijkswaterstaat een periode op de Waddenzee gewerkt. Langere tijd verbleven pa en zijn toenmalige collega’s op Rottumerplaat in een barak: ‘de Pionier’. Aansluitend op de 2e Wereldoorlog had onze overheid een  plan – het plan Mansholt – gemaakt om een groot gedeelte van de Waddenzee in te polderen. Dit plan is uiteindelijk niet doorgegaan. In de periode 1951 – 1963 is gewerkt aan een stuifdijk op Rottumerplaat. In oktober 1953 overleed opa Vogel en nam pa de kwekerij over. Waarschijnlijk tussen 1951 en ergens in 1953 verbleef pa Vogel op Rottumeroog en -plaat. Foto’s van die periode, ondertussen bijna 65 jaar geleden, zijn ook in dit boekje verwerkt. Op 26 April 2013 overleed pa. In de familie gingen al langere tijd verhalen rond dat hij met groot genoegen terug keek op zijn periode op de Waddenzee, maar zelf sprak hij amper over deze periode. Na het overlijden bleken er echter veel foto’s van die periode bewaard te zijn gebleven. Dus zo belangrijk was die periode dus wel voor hem gebleven…

Wat was ik dan ook blij toen ik in 2015 van Petra een excursie naar Rottumeroog kreeg aangeboden voor mijn 57e verjaardag. Het gaf mij de bijzondere gelegenheid om een stukje te zien van zijn wereld van vroeger…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.