Afgelopen zondagavond bedacht P dat we een stukje zouden kunnen gaan fietsen en onderweg iets te eten zouden kunnen halen. Via de Bedumerweg (waar je al jarenlang de lekkerste eierballen van de stad kan krijgen) en de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal ben je in een mum van tijd in Noorderhoogebrug en vandaar zouden we wel een plan trekken over de te fietsen route. Mij leek het in eerste instantie een wonderlijk plan, maar hoe langer ik er over nadacht, hoe meer ik zin aan een gezamenlijk fietstochtje had. Uiteindelijk hebben iets meer dan 10 kilometer gefietst en werd de route als volgt: Groningen → Noorderhoogebrug → Koningslaagte en via de Walfridusbrug weer terug naar huis.

Sinds kort is het eerste gedeelte van de doorfietsroute Groningen → Winsum geopend en kan er tussen Groningen en Sauwerd over het nieuw aangelegde brede fietspad gefietst worden. P had nog niet over dit fietspad gefietst en bedacht ter plekke in Koningslaagte dat ze zo weer naar huis wilde fietsen. Ondanks het feit dat het een saai, breed en voornamelijk erg recht fietspad leek het mij een goed idee. Het begon wat frisser te worden en ik had inmiddels bedacht dat we ook op die manier een aardig rondje gefietst zouden hebben. Net nadat we het fietspad van de doorfietsroute opgedraaid waren zagen we een uitbundige hoeveelheid bermbloemen in volle bloei staan. Papavers, kamille, klaver, korenbloemen, berenklauw en nog veel meer. Ik vond de korenbloemen prachtig en stopte om een paar foto’s te maken.

We vroegen ons af waarom op dit kleine stukje berm (amper 100 meter) zo’n enorme concentratie aan bermbloemen te vinden was. Wij kwamen er niet uit, maar hebben er wel erg van genoten. En we hadden van te voren niet kunnen bedenken dat dit het mooiste stukje van ons fietstochtje zou worden…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.