We hadden het er al maanden lang over gehad. Een etentje met de groep collega’s van de afdeling waar ik werk. De Corona-pandemie had al meerdere keren onze planning zodanig beïnvloed dat we de beslissing vervolgens maar weer een aantal maanden vooruit schoven. Maar nu was het (eindelijk) zo ver. En we hadden mazzel; een stralende woensdagavond was het. De locatie waar we zouden gaan eten was het terras van De Rietschans aan het Paterswoldse Meer aan de zuidkant van de stad. De ‘Avebe-connectie’ zat ‘um in het feit dat het restaurant aan de Meerweg in Haren is gevestigd. De aanleg van deze weg in 1916 werd bekostigd door een Vennootschap waarvan Jan-Evert Scholten een van de oprichters was. Het huidige Avebe is ontstaan door een fusie tussen Avebe en KSH (Koninklijke Scholten Honig).

Bij iets minder mooi weer zouden we naar binnen gaan, maar dat was deze avond absoluut niet het geval. Heerlijk hebben we met ons achten gegeten, veel bijgepraat, en nadat alle bordjes leeggegeten waren, waren we het er met ons achten over eens dat het een gezellige en mooie avond geweest was. Helemaal tevreden gingen we weer op weg naar huis. Ik zag dat één van de collega’s een foto maakte van de ondergaande zon over het Paterswoldse Meer. Dat bracht me op een idee, ik zou immers via de Hoornsedijk weer terug naar Groningen fietsen. Ik zou vast nog wel een paar foto’s kunnen maken…

Ik was ongeveer een kwartier aan het fietsen toen ik een ree in het hoge gras zag. Ze had alleen maar aandacht voor het reekalf dat iets verderop ook tussen het hoge gras verscholen was…
Moeder en kalfje… Ik had wel eens eerder een ree gezien terwijl ik aan het fietsen was. Maar een reekalfje van zo dichtbij vond ik wel héél bijzonder!
De Helper is een poldermolen op de oostelijke oever van het Paterswoldsemeer in de gemeente Groningen, in het gehucht Nijveensterkolk. De molen is in 1863 gebouwd ten zuiden van de stad Groningen voor de bemaling van de polder Helpman met behulp van een vijzel. De molen raakte in de jaren zestig van de twintigste eeuw definitief buiten gebruik en raakte in verval. De molen werd vanwege uitbreiding van de stad Groningen en de aanleg van de A28 in 1969 op zijn oorspronkelijke plek afgebroken en in 1971 bij het Paterswoldsemeer weer opgebouwd. Bron: Wikipedia.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.