Net als in de zomervakantie van 2021 hadden we ook deze zomervakantie weer via Airbnb een huisje op De Veluwe geboekt. Deze keer zaten we ongeveer 15 kilometer verder naar het noorden, net aan de zuidkant van Harderwijk. Dat gaf ons de mogelijkheid om dit jaar een ander deel van De Veluwe te verkennen. Het leek mij leuk om de fietstochten van vorig jaar en die van dit jaar ‘met elkaar te verbinden’ door naar een plek te fietsen waar we het afgelopen jaar ook gefietst hebben. P vond dit wel een grappig idee en zo gingen we samen op pad naar Drie. De bedoeling was om bij Het Boshuis in Drie een aangename tussenstop te hebben met een hapje en een drankje en vervolgens weer terug naar ons vakantiehuisje te fietsen.

In alle consternatie hebben we vergeten een foto van Het Boshuis te maken. Deze foto hebben we in de zomer van 2021 gemaakt…

Van tevoren hadden we ons even verdiept in de verschillende knooppunten die we zouden moeten volgen om in Drie te komen. Net buiten het vakantieparkje waar wij ons huisje hadden gehuurd fietsten we het bos in en alle bomen lijken erg op elkaar zullen we maar zeggen. Knooppunten zijn dan een erg handig hulpmiddel om daar te komen waar je zou willen zijn… Zonder al te veel problemen kwamen we dan ook in Drie aan om daar te constateren dat de uitbaters van Het Boshuis (net als wij) van een welverdiende vakantie aan het genieten waren. Een tussenstopje lukte nog wel, maar het hapje en het drankje liepen we mis. Twee dames die de hele ochtend gewandeld hadden keken net zo beteuterd als wij…

Er zat niets anders op dan rechtsomkeert te maken en terug naar ‘huis’ te fietsen. Toen we de fietsen wilden draaien bleek dat we even op een wat oudere fietser moesten wachten. P mompelde tegen mij: ‘even afwachten wat deze man gaat doen…’. Schaterlachend zei de man: ‘wat deze man gaat doen? Deze man gaat terug!’ en maakte zich vervolgens uit de voeten. Wij hebben de rest van de middag gegniffeld om deze gevatheid… Een tweede poging voor ons tussenstopje was de Schaapskooi in Ermelo. Daar waren we net op tijd om de kudde weer terug te zien komen.

We zagen allerlei mensen naar De Ermelose Heide kijken. Op een gegeven moment hoorden we lawaai en voordat we het in de gaten hadden waren alle schapen op een drafje naar hun kooi gerend…

In de schaapskooi zaten een aantal zwaluwnesten. Deze had er vier op een rij…

Nadat alle schapen binnen waren hadden we tijd voor ons hapje en en drankje. En verder? We hebben die middag ook geleerd dat het sowieso altijd handig is om iets te eten bij je hebben. Sinds die dag heeft één van ons tweeën iets te eten in de fietstas…

Vorige post Volgende post

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.