Krokussen en winterjasmijn…

Deze middag is het buiten -1°C en de gevoelstemperatuur is nog een stuk lager. Ik heb gelezen dat dat door de harde oostenwind komt. Toch schijnt er een heerlijk zonnetje… Vanuit de kamer naar buiten kijkend is het dus heerlijk weer…

Het is het soort weer dat je het gevoel geeft dat je eigenlijk naar buiten wilt om allerlei dingen in de tuin te doen, maar je weet dat het eigenlijk nog veel te vroeg is. Bovendien heeft het geen zin om met deze wind blaadjes bij elkaar te gaan harken. Toch?

Eerder deze week zaten we beiden thuis op het bankje in de voortuin. De krokussen stonden prachtig in bloei (nu een stuk minder) en toen we een eindje gingen wandelen zag ik bij de flat de winterjasmijn in bloei staan. Vandaag laten we het maar achterwege om buiten op het bankje te gaan zitten (veel te koud). Het voelt nog niet zo – en vandaag zeker niet – maar het lijkt er toch een beetje op dat het voorjaar toch echt in aantocht is…

Delen:

Comments

comments

Share

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie