Nieuwe tuinman/vrouw?

Een paar dagen geleden kreeg ik door Petra een foto per mail toegestuurd. Ik was op m’n werk en keek even gauw tussendoor naar wat ik had ontvangen. Was een muis of rat? Toen ik wat beter keek bleek het een mereltje te zijn dat ontdekt had dat wij een pot met narcissen in de tuin hadden gehad. Dat wil zeggen; de narcissen hadden we tijdens het voorjaar al gehad, maar het potje was er nog…

Ondertussen had zich een mooi laagje mos op het potje gevormd en mevrouw merel had ontdekt – terwijl haar echtgenoot vanuit de dakgoot een en ander nauwgezet in de gaten hield – dat het mos wel héél erg zacht aan de veertjes was… Vrolijk werd er mos geoogst (waarschijnlijk om haar nestje mee te bekleden), daarbij niet gehinderd door het feit dat wij ons terras een paar dagen daarvoor erg netjes geveegd hadden. Kruimels potgrond vlogen  vrolijk in het rond en na de zoveelste ronde was het voor Petra en mij duidelijk geworden dat er sowieso weer geveegd zou moeten worden…

Terwijl wij op ons bankje toe zaten te kijken werd er hard doorgewerkt; zodra er zo veel mos was verzameld dat er amper nog wat bij de snavel ingepropt kon worden vloog ze laag over de schutting terug naar haar nest; voor zover wij het na konden gaan maar een paar huizen verderop. Het maakte niet echt uit of ik de zaak weer netjes aanveegde; de werkzaamheden aan onze tuin stopten pas toen meneer en mevrouw merel tevreden over hun huisvesting waren geworden…

Delen:

Comments

comments

Share

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie