Een paar dagen geleden kreeg ik door Petra een foto per mail toegestuurd. Ik was op m’n werk en keek even gauw tussendoor naar wat ik had ontvangen. Was een muis of rat? Toen ik wat beter keek bleek het een mereltje te zijn dat ontdekt had dat wij een pot met narcissen in de tuin hadden gehad. Dat wil zeggen; de narcissen hadden we tijdens het voorjaar al gehad, maar het potje was er nog…

Ondertussen had zich een mooi laagje mos op het potje gevormd en mevrouw merel had ontdekt – terwijl haar echtgenoot vanuit de dakgoot een en ander nauwgezet in de gaten hield – dat het mos wel héél erg zacht aan de veertjes was… Vrolijk werd er mos geoogst (waarschijnlijk om haar nestje mee te bekleden), daarbij niet gehinderd door het feit dat wij ons terras een paar dagen daarvoor erg netjes geveegd hadden. Kruimels potgrond vlogen  vrolijk in het rond en na de zoveelste ronde was het voor Petra en mij duidelijk geworden dat er sowieso weer geveegd zou moeten worden…

Terwijl wij op ons bankje toe zaten te kijken werd er hard doorgewerkt; zodra er zo veel mos was verzameld dat er amper nog wat bij de snavel ingepropt kon worden vloog ze laag over de schutting terug naar haar nest; voor zover wij het na konden gaan maar een paar huizen verderop. Het maakte niet echt uit of ik de zaak weer netjes aanveegde; de werkzaamheden aan onze tuin stopten pas toen meneer en mevrouw merel tevreden over hun huisvesting waren geworden…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.