Een paar jaar geleden kochten we in een opwelling een Yucca om voor op het terras in een grote pot te planten. Eerder hadden we allerlei andere planten geprobeerd (zelfde plek, zelfde pot), maar dat liep uit op allerlei teleurstellingen. Mieren bleken het een heerlijke plek te vinden om nesten te maken, en op een bepaald moment hebben we alles maar weggekieperd.

De palmlelie doet het echter voortreffelijk; hij past niet helemaal bij de andere planten in de tuin vanwege het iets tropische imago (het is een woestijnachtige plant uit de Verenigde Staten met een soort van Tex-Mex uitstraling).

Nu heeft hij het echter helemaal goed gemaakt; het ding staat in bloei! Bijna anderhalve meter hoog en behoorlijk spectaculair… Nog steeds past hij niet helemaal bij de rest van de tuin; maar het is wel prachtig! De afgelopen dagen maken we op allerlei momenten foto’s van deze prachtige plant (we zijn beste een beetje trots). Nu maar afwachten hoe het verder zal gaan en of ie volgend jaar weer gaat bloeien… Ik hoop het!