Noordbroeksterweg, Slochteren

Binnenkort verhuist mijn werkplek van Veendam naar Groningen. Dat komt mij goed uit, want dan kan ik in het vervolg op de fiets naar mijn werk toe. Dat scheelt naast kosten vooral ook een hoop tijd.

Meestal rij ik vanuit Veendam via de N33 en de A7 naar huis; da’s verreweg de snelste route. Héél af en toe rij ik langs het Slochterdiepje terug naar Groningen. Dan kom je langs prachtige plaatsnamen als Denemarken, Schaaphok en Lageland. Mijn vader vond dat altijd een mooie route (waarom heeft hij me nooit verteld, dat blijft dus een raadsel).

Om vanuit Veendam langs het Slochterdiepje te kunnen rijden is het noodzakelijk om eerst naar Slochteren te gaan. Je rijdt dan door het gehucht Stootshorn naar Slochteren via de Noordbroeksterweg. Vlak voor Slochteren vormt deze weg de grens van het monumentale plantsoen achter de Fraeylemaborg. In 2008 trouwden we op deze borg… Dit laatste kleine stukje van de Noordbroeksterweg wordt omlijst door een rij grote beuken aan beide kanten van de weg. Dit vind ik een ontzettend mooi stukje Groningen. Al heel vaak ben ik daar gestopt om hier een paar foto’s te maken…

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie