Binnenkort verhuist mijn werkplek van Veendam naar Groningen. Dat komt mij goed uit, want dan kan ik in het vervolg op de fiets naar mijn werk toe. Dat scheelt naast kosten vooral ook een hoop tijd.

Meestal rij ik vanuit Veendam via de N33 en de A7 naar huis; da’s verreweg de snelste route. Héél af en toe rij ik langs het Slochterdiepje terug naar Groningen. Dan kom je langs prachtige plaatsnamen als Denemarken, Schaaphok en Lageland. Mijn vader vond dat altijd een mooie route (waarom heeft hij me nooit verteld, dat blijft dus een raadsel).

Om vanuit Veendam langs het Slochterdiepje te kunnen rijden is het noodzakelijk om eerst naar Slochteren te gaan. Je rijdt dan door het gehucht Stootshorn naar Slochteren via de Noordbroeksterweg. Vlak voor Slochteren vormt deze weg de grens van het monumentale plantsoen achter de Fraeylemaborg. In 2008 trouwden we op deze borg… Dit laatste kleine stukje van de Noordbroeksterweg wordt omlijst door een rij grote beuken aan beide kanten van de weg. Dit vind ik een ontzettend mooi stukje Groningen. Al heel vaak ben ik daar gestopt om hier een paar foto’s te maken…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.