Een paar weken geleden kocht ik een nieuwe fiets, mijn vorige fiets had definitief de geest gegeven en kon niet (meer) gerepareerd worden. Het tijdperk van mijn oude trouwe Koga Myata Globe Traveller was na 87.679 kilometer dankzij een breuk in het frame ineens voorbij… Nadat ik me bijeen had gepakt heb ik bij Bike Centre Dik aan de Bedumerweg in Groningen een mooie (en waardige) opvolger gevonden in de vorm van een mooie paarse Tout Terrain Amber Road (met 14 versnellingen Rohloff naaf en Gates snaar). Hiermee is zelfs het tijdperk van het voortdurend bij- en afstellen van mijn derailleur ook verleden tijd geworden. De afgelopen dagen hebben m’n nieuwe fiets en ik een beetje aan elkaar moeten wennen. Dat hebben we gedaan met tochtjes heen en weer naar het werk en af en toe een boodschapje in de stad. Gisteren was het tijd geworden voor een iets langer tochtje – ik koos voor het oude vertrouwde rondje heen en weer naar Garnwerd. Er moest wel een concessie gedaan worden, want omdat de Paddepoelsterbrug enige tijd geleden aangevaren is moest ik omrijden via de Dorkwerderbrug. Onderweg heb ik – zoals ik wel vaker doe – toch maar weer een paar foto’s gemaakt…

Bomen langs de Oostumerweg. De plekken waar takken weggesnoeid zijn lijken op ogen. Het is net alsof de bomen je aan zien komen en je nakijken als je langs gefietst bent. De eerste keer dat ik zag was op deze plek langs de Oostumerweg, en nog steeds heb ik, elke keer als ik hier fiets, weer hetzelfde gevoel…
Gezicht op de wierde van Oostum. In de tijd van De Ploeg werd dit al gezien als een inspirerende plek. Allerlei schilderijen zijn gemaakt op deze plek. Duidelijk is te zien hoe de wierde hoger in het landschap ligt. Aan de meest linkerzijde van de wierde is men in de vorige eeuw met een afgraving begonnen; het verkopen van de aarde leverde natuurlijk een aardige bijverdienste op…
Net voorbij Oostum. Deze koe heeft bedacht dat het lekkerste gras het dichtst bij het water te vinden is…
Klein bootje in het Reitdiep (gefotografeerd vanaf de brug over het Reitdiep). Normaal is het een goede gewoonte om na een fietstocht een kop koffie bij café Hammingh te drinken, maar deze keer was ik later van huis gegaan dan ik eigenlijk van plan was. Tijdens het fietsen zag ik het bootje naderbij komen. Ondanks de wat koudere dagen, is het toch altijd een mooi gezicht om mensen plezier te zien hebben in een klein bootje op het Reitdiep.
Koe op uitkijk bij De Raken. Deze koe was de enige van de groep die er plezier in had de wereld vanaf een hoogte te bekijken. Ze had zich geïnstalleerd op het dijkje en leek niet van plan naar beneden te komen.
Zon in het Reitdiep, net voorbij Wierumerschouw. Wierumerschouw is een gehucht van slechts enkele woningen en boerderijen vlakbij het wierdedorp Wierum. In de middeleeuwen gingen de monniken van het klooster Aduard via Wierumerschouw naar het voorwerk Rodeschool bij Middelstum. Een deel van de route heet nog steeds Munnekeweg…
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.