In de afgelopen week heb ik een nieuw tellertje voor mijn fiets aangeschaft, een Garmin Egde 520 Plus. Zo’n tellertje heeft ontzettend veel mogelijkheden. Een collega had me enthousiast gemaakt voor dit model (ze had helemaal gelijk). Een van de allerleukste is de mogelijkheid om – op het moment dat je begint met fietsen – een mailtje te laten verzenden naar een van te voren aangegeven mailadres. Via een link in dat mailtje ben je vervolgens live te volgen. Dit vergroot natuurlijk het gevoel van veiligheid bij je partner thuis. Soms zeg je dat je een half uurtje gaat fietsen, maar na drie kwartier blijk je het nog steeds goed naar de zin te hebben. Al dat soort dingen zijn nu voorbij… Ik had thuis aangegeven ongeveer 30 km te willen gaan fietsen, bij voorkeur richting Onlanden. Eenmaal daar aangekomen zag ik een ANWB-paddenstoel (zo’n rood-witte) waarop aangeven stond dat Leek nog 7,5 km zou zijn. Waarom ook niet? Via Leek ben ik vervolgens weer naar huis gefietst. Het werd met elkaar iets meer dan 30 kilometer, maar dat was niet erg…

De Onlanden is een waterbergingsgebied dat ten zuiden van Hoogkerk begint. Mooi, uitgestrekt en leeg…
Mooi zonnetje zorgt voor mooie plaatjes.
Twee ooievaars hadden niet alleen elkaar, maar ook huisvesting gevonden.
Een groepje ganzen dat uitzonderlijk veel kabaal maakte.
De foto had iets scherper gekund, maar dit is het kerkje van Lettelbert.
Ik ken het kerkje nog van een aantal optredens met A.G. & Kate, maar tegenwoordig is er een iconen-schilder neergestreken in het kerkje.
Poserende zwaan.
Het slootje was te smal voor het bootje, dat overigens al aardig aan het wegroesten was.
Het kerkje van Leegkerk.
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.