Het is lekker om ’s avonds na het werk nog even een rondje te fietsen. In mijn geval is dat meestal een rondje naar de binnenstad, soms gecombineerd met een boodschapje. Af en toe gaat mijn rondje precies de andere kant op. Heel vaak bedenk ik ter plekke of ik links of rechts af ga slaan, om op die manier af en toe een ander rondje te fietsen.

Dinsdag de 20e was ook weer zo’n dag. Zonder dat ik een duidelijk plan had kreeg ik in de gaten dat ik richting Aduard fietste. Dat kwam goed uit. Ik had al een keer vanuit de auto gezien dat er een groot aantal bomen langs het fietspad van Nieuwe Klap naar Aduard flink beschadigd waren. Dat werd dus mijn doel voor deze avond. Uiteindelijk is het een prachtig avondrondje geworden!

Flink gesnoeide populieren langs Het Lindt (fietspad van Nieuwe Klap naar Aduard). De populieren waren flink beschadigd geraakt in de storm van juni.
Dezelfde populieren in betere tijden. Foto van RTV-Noord.
Gespiegelde koeien…
De Lakenvelder is een runderras dat vooral herkenbaar is aan de witte band tussen de voor- en achterpoten om de borst en rug van een verder zwart of rood dier, de Lakenvelder tekening. De lakenvelder is een al eeuwenoud ras. Al in de 12e eeuw wordt er, in de vorm van een beschrijving, in Nederland melding van gemaakt van Lakenvelders. De vroegst bekende afbeelding is een schilderij uit ongeveer 1450.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.