Ik had bedacht om gisteravond toch nog een klein rondje te gaan fietsen. De laatste paar weken probeer ik dan de Noordzee- of de Walfridusbrug over het Van Starkenborghkanaal in mijn route op te nemen, maar gisteravond bleef het bij de Walfridusbrug. Het was een mooi rondje in de buurt, zo ongeveer rond de tijd dat de zon ondergaat. Ik heb een voorkeur voor dit soort rondjes, je bent ongeveer een uurtje weg (dan heb je ook nog de tijd om een paar foto’s te maken). Mijn inschatting dat het rondje tot één brug beperkt zou blijven was niet helemaal waar. Na de Walfridusbrug volgden nog de Platvoetbrug, de Dorkwerderbrug, en de brug bij Dorkwerdersluis. Achtereenvolgens passeerde ik het Van Starkenborghkanaal, het Reitdiep, het Van Starkenborghkanaal, en nogmaals het Reitdiep.

Het Van Starkenborghkanaal vanaf de Walfridusbrug (kijkend in de richting Aduard).
Grazende en nieuwsgierige alpaca’s, inmiddels ook geschoren…
Boerderijk ‘Koekoek’ langs de Oude Adorperweg. We hebben geprobeerd te achterhalen waarom deze boerderij deze naam draagt. Het lijkt er op dat het streekje de naam Koekoek heeft (gehad).
Droogtescheuren in de klei – ondanks de regen…
Paddestoelen. Dankzij de regen?
Meidoornbessen.
Fietsend langs de Tjardaweg langs het Van Starkenborghkanaal.
Het Platvoetpad is het verlengde van de Tjardaweg…
Deze luchtballon was me net iets te snel af. Ik had ‘um graag op één van de volgende twee foto’s in beeld willen hebben…
De zon gaat onder. Links het Reitdiep, rechts het Van Starkenborghkanaal. De Dorkwerder Brug is zichtbaar in de verte.
Vanaf de Dorkwerder Brug
Kaardebollen bij de Hooilandjes.
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.