Twee volledige dagen in de week werk ik thuis. Op de overige drie dagen werk ik deels op mijn gebruikelijke werkplek en deels thuis. Vandaag is dinsdag, dat is dus mijn thuiswerkdag. Het zou vandaag flink gaan regenen, maar ik had zin om een ochtendrondje te fietsen om goed wakker te worden. Ben dus maar op tijd op pad gegaan. Ik was vanochtend helemaal niet van plan om een groot rondje te fietsen, maar het liep een beetje uit de hand. Dat kunnen we wel stellen…

Eenmaal in Hoogkerk aangekomen werd het idee om door de Onlanden te fietsen steeds aantrekkelijker, en eenmaal daar was er de behoefte om iets anders te doen dan het gebruikelijke rondje Onlanden. Zo kwam ik er achter dat ik bijna 40 km gefietst had, terwijl ik ook weet dat mijn gebruikelijke rondje Onlanden circa 28 km is. Toen ik weer thuis was werd het uiteraard tijd om met het thuiswerken te beginnen. Mijn werk komt niet aan de kant door een eindje te gaan fietsen, maar het eindje fietsen geeft me wel de energie om lekker met m’n werk bezig te gaan. Zo heb je dan ineens een win-win situatie zoals we dat tegenwoordig zeggen. Nadeel is dat je ’s avonds na het eten je werk nog af moet maken. Wat mij betreft is dat vandaag een aardige ruil geweest.

Voorlopig voldoende te eten…

De Onlandse Dijk

De Peizermade. Net voor dat ik over de brug ging zag ik een bordje met een gedicht over de Peizermade…

Monnik van Corténstaal wijst de weg naar de uitkijktoren.

Blijkbaar had ik niet helemaal goed gelezen. De uitkijktoren was afgesloten voor bezoekers. Jammer, maar wel begrijpelijk.

Op de Hoornsedijk is onlangs een monument geplaatst ter nagedachtenis aan een vliegtuigcrash tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit geval is het uitzonderlijk informatief bord geworden. Na het lezen bent u op de hoogte van de lotgevallen van alle betrokkenen, de aard van de missie en dergelijke. Erg interessant om te lezen!
Eendenkroos in het Hoornsediep. Tijdens een examen op de middelbare school kreeg ik een (strik)vraag over eendenkroos. De stelling was: er groeit eendenkroos in een vijver. De hoeveelheid eendenkroos verdubbeld per dag. Na 4 dagen is 50% van de vijver bedekt met eendenkroos. Na hoeveel dagen is de vijver volledig met kroos bedekt?
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.