Globaal hebben we wel deze route gefietst, maar hier en daar zijn we er ook flink van afgeweken…

Het was al weer een paar weken terug toen mijn collega Jan-Albert Bleeker en ik bedachten om tijdens zijn zomervakantie een rondje te gaan fietsen. Allerlei wilde plannen passeerden de revue, maar uiteindelijk bleek Jan-Albert’s auto naar de garage te moeten op de dag die wij voor het fietsen hadden gereserveerd. Geen ramp, maar het zou nu handiger zijn om vanuit Haren (Jan-Albert’s woonplaats) een rondje te gaan fietsen in plaats van Groningen als vertrekpunt te kiezen. Eerder door Jan Albert bedachte bestemmingen als Zoutkamp en door mij bedachte bestemmingen als Uithuizermeeden vielen daarmee dus af. Als inspiratie en om tot een besluit te komen stuurde Jan-Albert me een klein plattegrondje uit het Dagblad van het Noorden met de vraag of dat niet een idee was. Hoewel het niet datgene was wat ik aanvankelijk in m’n hoofd had ben ik maar akkoord gegaan met het plan. Het was prachtig zonnig weer en een mooie fietsdag lag in het verschiet. Uiteindelijk heeft het plattegrondje van Jan-Albert amper een functie gehad, want voortdurend deden we aanpassingen op de route. Roden werd gekozen als halte voor de lunch en Paviljoen de Paalkoepel aan het Paterswoldse Meer leek ons een uitstekende plek om ons rondje te beëindigen en even terug te blikken op een stralend mooie dag.

Op weg naar Haren bleken de kanalen en grachten in Groningen nog steeds groen van de eendenkroos te zijn…

Terras aan het water bij De Paalkoepel
Een bewoond ooievaarsnest aan de Hoornsedijk

Relive ‘Jan-Albert’s rondje’

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.