Het was al een hele tijd geleden dat ik via een ommetje van mijn werk terug naar huis was gefietst. Het was er een tijd niet van gekomen zullen we maar zeggen… Onlangs was het een mooie middag aan het einde van de week en ik had het gevoel dat een fietstochtje er wel inzat. Het leek mij een mooi momentje voor mijzelf om het weekend mee te beginnen. ‘k Had geen idee waar ik naar toe zou willen fietsen. In eerste instantie had ik voor ogen bij het kerkje van Oostum een kleine pauze in te lassen, maar daar was een ploegje mensen het gras aan het maaien. Ik liet m’n stopje maar bij het voornemen dat dat ik had en fietste via Feerwerd en Aduarderzijl naar de kerk van Garnwerd. Daar werd mijn rustmomentje echter verstoord door mensen die een praatje wilden maken. Ik maakte een foto en fietste weer verder.

Vlak bij mijn werkplek staan deze twee prachtig verweerde knotwilgen (beiden kunnen wel een knotbeurt gebruiken volgens mij)…
Uitgebloeide reuzenberenklauw bij de Grondbank langs het Reitdiep richting Dorkwerdersluis.

Ik ben er over uit. Ik vind de nieuwe hoogspanningsmasten erg lelijk…

Feerwerd
Interieur van de Hervormde kerk in Garnwerd

Het was op dit punt in mijn ommetje dat ik bedacht dat ik een uitstapje zou kunnen maken naar Adorp. Daar hangt in de Hervormde kerk een bord dat herinnert aan de tijd dat Adorp en Harssens een gezamenlijke rechtspraak en gezamenlijke preekbeurten hadden. Een tijd terug heb een post gemaakt over de Heerlijkheid Harssens. Pas later bedacht ik dat een foto van het betreffende bord een mooie aanvulling op die post zou zijn (da’s ondertussen geregeld trouwens)…

Torenuurwerk(?) in Adorp
Het wapenschild met het wapen van de Heerlijkheid Harssens (met lazuren = blauwe leeuw) herinnert aan de tijd, dat er in Adorp en Harssens bij toerbeurt werd rechtgesproken en gepreekt. Harssens was een buurtschap rondom een borg met kerkje. Het borgterrein met oprijlaan, omgrachting en gerestaureerd keuterijtje is te bezoeken (provinciale weg richting Groningen, rechtsaf).
Interieur van de Hervormde kerk in Adorp

Ruim 10 jaar geleden kwamen P en ik tot de conclusie dat ik destijds vanuit Hoogezand wel héél erg veel boeken meegenomen had naar Groningen. Het was tijd geworden om een en ander op te ruimen. Ik besloot dat alle boeken die onder het kopje ‘Methodisme’ vielen weg konden en bracht ze naar De Slegte aan de Herestraat in Groningen. Dat was een behoorlijke klus, want het was een enorme stapel boeken. Dit hele verhaal werd mij weer in herinnering gebracht toen ik terug fietste vanuit Adorp naar Wetsinge. Ik werd aangesproken door de man die destijds bij De Slegte mijn boeken in ontvangst had genomen. Hij herkende mij nog van het voorval dat volgens hem 12 jaar geleden plaats had gevonden. Een leuk gesprek volgde dat precies 3,1 km lang duurde… Mijn oude makker Kees zou zeggen dat het ‘a casual meeting by the road’ was, en dat was het ook. Hij reed door naar Aduard en ik fietste door naar Harssens…

Oud en verweerd werktuig bij Noorderhoogebrug…
Geschilderde koe onder het viaduct bij Noorderhoogebrug

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.