Gisterochtend deed ik de lamellen open bij ons thuis in de woonkamer en zag ik dat het behoorlijk mistig was. Voor deelnemers aan het verkeer – vooral automobilisten – is dit erg vervelend, maar voor mij als fietser wordt het op een dergelijke dag aantrekkelijk om een klein ommetje te maken. De kortste route naar mijn werk is circa 1½ kilometer. Dat gaat mij vrijwel altijd te snel en daarom heb ik een route bedacht van ongeveer 5 kilometer zodat ik wat extra beweging krijg en meer gelegenheid heb om m’n hoofd een beetje leeg te fietsen. Maar voor de mistige ochtend van gisteren had ik tijdens het eerste kopje koffie een route bedacht van bijna 15 kilometer. Ik rekende er op dat ik op een dergelijke afstand wel een paar mooie ‘mistige’ foto’s zou kunnen maken. Een en ander bracht met zich mee dat P en ik tegelijk naar ons werk fietsten. Zij rechtstreeks naar haar werk (ze staat als leerkracht altijd iets meer op tijd dan ik) en ik via m’n ommetje…

Gaandeweg de werkdag kreeg ik in de gaten dat de mist opgetrokken was en dat er een mooi herfstzonnetje voor in de plaats gekomen was. Hoe leuk zou het zijn om nog een stukje te gaan fietsen? Lang hoefde ik daar niet over na te denken; het weekend zou deze keer iets eerder beginnen dan gebruikelijk… Terwijl ik van m’n werkplek wegfietste zag ik twee grote Chinook helikopters overvliegen. Ik had er wel eens één zien vliegen, maar met z’n tweeën was nog niet eerder voorgekomen. Snel de fiets wegzetten en gauw een paar foto’s maken. Ik was trouwens niet de enige die dat bedacht had… Daarna fietste ik richting Peizermade voor een rondje Onlanden. Ook daar bleek ik niet de enige te zijn die dat bedacht had. Het was er drukker dan ik verwacht had. Logisch ook, want het werd uiteindelijk een prachtige zonnige dag…

De bovenste foto van deze collage maakte ik zelf. De onderste vond ik op de site van RTV-Noord. Daar las ik dat de twee helikopters op vliegveld Eelde hadden getankt en vervolgens naar het Lauwersmeergebied gevlogen waren om daar aan oefeningen deel te nemen.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.