P was met een vriendin van haar de stad in en zou ergens rond 21:00 uur weer thuis zijn. Na het avondeten wilde ik nog wel even een eindje fietsen. ‘k Was een groot gedeelte van de zaterdagmiddag bezig geweest met/voor Birdeyes omdat ik ontdekt heb dat het handig is om een paar posts ‘op de plank te hebben liggen’. Een eindje fietsen dus… Een rondje Leegkerk zou het moeten worden. Een beetje in de buurt, maar toch landelijk.

Paarden langs het Söllepad. Het Söllepad is een wandel-fietspad die de wijk Gravenburg met de Reitdiepwijk verbindt met daar tussen de N355/Friesestraatweg. Het pad is vernoemd naar de Duitse lutherse theologe Dorothee Sölle (1929-2003).

Het kerkje in Leegkerk. Meer lezen? Klik dan op de foto…
Mooi hek bij een weiland aan de Zijlvestersweg

Molen ‘De jonge held’ vlakbij de Friesestraatweg ter hoogte van Slaperstil. Meer lezen? Klik dan op de foto…

Het Reitdiep net voorbij Dorkwerdersluis. Het fietspad loopt aan de linkerkant van het water
Sinds een aantal jaren is dit mijn werkplek op de Zernike Campus. Rechtstreeks is het ongeveer 1,5 km fietsen vanaf ons huis. Mijn dagelijkse ‘ommetje’ naar en van het werk is circa 5,5 km. Nieuwsgierig geworden naar wat Royal Avebe doet? Klik dan op de foto…
Wat mij betreft is de Smitsborg een van de mooiere gebouwen op de Zernike Campus. Meer lezen? Klik dan op de foto…
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.