Ik had bedacht dat ik de afgelopen vrijdag thuis ging werken. Er waren voor mijn werk nog een scala aan dingen te doen waarbij is genoeg zou hebben aan een laptop en een goede internetverbinding. Thuis werken dus! Ontbijten samen met P en toen zij op weg naar haar werk ging, ging ik met laptop en al naar ‘de boekenkamer’ om me daar achter het bureau te installeren. Rond 16:00 uur had ik het idee dat ’t werk klaar was en wilde ik nog wel even ‘naar buiten’. Een klein rondje fietsen leek me een goed plan. De afgelopen paar weken werden we voortdurend geteisterd door veel wind en allerlei (vlagen van) regenbuien. Afgelopen vrijdagmiddag scheen er een mooi zonnetje. Even fietsen dus…

Doordat het de afgelopen periode zo veel geregend heeft staan gedeelten van het wat lager gelegen land blank…

Waar ik naar toe wilde fietsen had ik nog niet bedacht. Allereerst dacht ik er aan om naar Dorkwerdersluis te fietsen, over de Dorkwerderbrug, de Platvoetbrug (zo heet ie echt) en dan langs het Van Starckenborghkanaal naar de Walfridusbrug en zo weer naar huis. Dat zou een ommetje van circa 10 kilometer geworden zijn. Gaandeweg bedacht ik dat het al een tijdje terug was dat ik langs Harssensbosch gefietst was; dat zou mijn route voor deze namiddag worden. Harssens en het wat wijdere gebied is een regelmatig terugkerend thema in m’n ommetjes, voornamelijk omdat het een erg mooi landschap vind.

Nieuwsgierige hooglander…
Ik fietste een stukje langs het Selwerderdiepje. Het water staat daar altijd al vrij hoog (of het naastgelegen fietspad ligt laag), maar deze dag was het verschil wel erg klein…
Erfgoedlogies Harssensbosch.
De molen van Koningslaagte.
Bijna uitgebloeide meidoorn.
Ik heb er even naar moeten zoeken, maar dit kleine bolgewasje heet Puschkinia scilloides. Deze stonden amper een paar honderd meter van ons huis…

Ik heb uiteindelijk een ommetje van net iets meer dan 22 kilometer gefietst. Heerlijk uitgewaaid en ’t uitstekend naar m’n zin gehad. Vandaag regende het weer vrijwel de hele dag. Volgens mij had ik het dus goed bedacht…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.