Tijdens het afgelopen weekend was het Hoge der Aa en het Lage der Aa in Groningen slecht bereikbaar vanwege Winterwelvaart. Hoewel ik het erg leuk vind om langs allerlei kraampjes en festiviteiten te sjouwen, gebeurt dat de laatste paar jaar niet echt meer. Natuurlijk, lopen en fietsen gaat nog steeds prima, maar slijtage aan mijn linkerknie maakt dat ik op ‘robbelige’ ondergrond (zoals de kinderkopjes in het wegdek van (vooral) het Hoge der Aa toch behoorlijk op moet passen. Maar in de loop van de zondag had P echter een plan bedacht. We waren die avond met z’n tweeën, en niet met z’n drieën zoals gebruikelijk. Zoon J had die dag andere plannen dan thuis te zijn.

P’s plan was niet al te ingewikkeld. Eerst een hapje eten bij het Prinsenhof aan het Martinikerkhof in de stad en vervolgens toch nog even kijken bij Winterwelvaart. Ze verwachte dat, tegen de tijd dat we uitgegeten zouden zijn, de grootste drukte bij Winterwelvaart voorbij zou zijn. Dat klopte volledig.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.